Ester Alba dicta hui la conferència inaugural del cicle ‘Quatre Mirades Contemporànies sobre Ignacio Pinazo’

  • 23 de març de 2017
 
Ester Alba

Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i membre del Consell Rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), obri hui dijous el cicle ‘Quatre Mirades Contemporànies sobre Ignacio Pinazo’. La conferència d'Ester Alba començarà a les 19 hores en la seu de la Fundació Cañada Blanch (carrer Jorge Juan 4).

Amb motiu del centenari del pintor valencià Ignacio Pinazo, quatre dels participants en el Catàleg General d'Any Pinazo (encara en procés d'edició) participen entre hui i el 6 d'abril en aquest cicle. L'entrada és lliure.

A més de la degana, hui intervindrà el president de la Fundació Cañada Blanch, Juan López Blat; el comissari científic del centenari, Javier Pérez Rojas; i el coordinador general d'Any Pinazo Carlos G. Triviño.

La iniciativa s'emmarca en el 'Postcentenari', on se cerca projectar la imatge de Pinazo en seus museístiques de Màlaga, Barcelona i Madrid, dins de la planificació estratègica per a fer del pintor valencià una referència de prestigi cultural valencià en l'exterior.

Programació del cicle 'Quatre Mirades Contemporànies sobre Ignacio Pinazo':

Sessió 1. Dijous 23 de març, 19:00 hores.

Presentació del cicle: Juan López Trigo, president Fundació Cañada Blanch. Javier Pérez Rojas, Coordinador Científic Any Pinazo.

Conferència: Ester Alba (degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (UV)

Sessió 2. Dijous 30 de març, 19.00 hores.

Vicente Pla Vivas (professor de la Universitat de València i expert en Pinazo)

Sessió 3. Dimecres 5 d'abril, 19.00 hores.

Carlos G. Navarro. Comissari, Museu Nacional del Prado.

Sessió 4. Dijous 6 d'abril, 19 hores.

Javier Barón, Cap de Conservació del Segle XIX. Museu Nacional del Prado.