Estudiants erasmus formen en drets humans a alumnes europeus de batxillerat

  • 24 de març de 2017
 
igual

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) posa en pràctica aquest dilluns (27) una nova experiència formativa. Els seixanta universitaris que cursen l’assignatura de Drets Humans en anglès, en la seua majoria estudiants erasmus, formaran en aquesta matèria a quaranta-dos alumnes de batxillerat d’Alemanya, Suècia, Xipre i Espanya.

L’objectiu, explica el professor de l’assignatura Andrés Gascón, és doble: “Per una costat, impartir nocions bàsiques als estudiants de batxillerat fomentant la seua alfabetització jurídica; i per un altre, fomentar les habilitats comunicatives i docents dels estudiants sèniors”.

L’IDH ha impulsat aquesta iniciativa després de la demanda d’un grup de professors d’educació secundària (espanyols, alemanys, suecs i xipriotes), membres del projecte “The right connection”, que van visitar el passat mes de novembre aquest centre de recerca de la Universitat de València. El grup de professors de secundària del, que formen part docents de l’IES Tirant el Blanch de Gandia, desenvolupen, mitjançant xicotetes estades del seus alumnes en els diferents països aquest projecte, que té per objecte la promoció dels drets humans entre els estudiants dels instituts implicats.

Creat l’any 2005, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va rebre del Ministeri d’Educació l’Esment d’Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. L’ IDH forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

+Info: http://idh.uv.es