Eugenio Coronado, entre els 300 investigadors més citats del món en ciència i enginyeria dels materials

  • 1 d’agost de 2016
 
Eugenio Coronado Miralles

Eugenio Coronado Miralles, catedràtic de Química Inorgànica i director de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, és un dels tres científics espanyols que apareixen en la llista dels 300 investigadors més citats del món en ciència i enginyeria dels materials. El rànquing ha estat elaborat a partir de la base de dades Scopus, un dels referents internacionals per a l’avaluació científica.

Eugenio Coronado Miralles, catedràtic de Química Inorgànica i director de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, és un dels tres científics espanyols que apareixen en la llista dels 300 investigadors més citats del món en ciència i enginyeria dels materials.

Per a elaborar rànquing s’han considerat aquells treballs en els quals el científic apareix únicament com a primer autor o Investigador Principal. Ha sigut elaborat per MSE Supplies, proveïdor capdavanter de materials d'alta qualitat i equips per a la recerca i fabricació de materials avançats, partint de la base de dades Scopus, de l'editorial holandesa Elsevier, que cobreix 18.000 títols de més de 5.000 editors internacionals. Scopus és avui, al costat de la Web of Science americana, l’eina de referència per a estudis bibliométrics i avaluacions de producció científica.

En la seua classificació per centres i institucions amb investigadors més citats, destaca Northwestern University (EUA), amb 11 científics en la llista; Rice University (EUA), amb 8; The University of Texas at Austin (EUA) i la Tsinghua de Xina –lligada a l'anterior–, amb 7 cadascuna; University of Califòrnia Berkeley (EUA), amb 6; Geòrgia Institute of Technology i Massachusetts Institute of Technology (EUA), amb 5 cadascuna. Entre els 15 primers apareixen dos centres europeus, Swiss Federal Institute of Technology i University of Cambridge, amb 4 investigadors cadascuna.

María Vallet Regí i Luis Liz Marzán, de la Universidad Complutense de Madrid y del CICbiomaGUNE, respectivament, són els altres dos científics espanyols que apareixen en el llistat.

Eugenio Coronado és un dels químics espanyols més influents del panorama científic internacional. Centrat en el disseny i la síntesi de nous materials moleculars amb propietats magnètiques, elèctriques i òptiques, el seu treball compta amb finançament d'excel·lència, com ara una 'Advanced Grant' i una Proof of Concept, ambdues del Consell Europeu de Recerca (ERC); atresora bona part dels guardons més ambicionats per la comunitat investigadora i el seu nom figura en els staff de destacats organismes científics internacionals.