Experts analitzen la ‘transparència i l’accés a la informació en temps de Covid-19’

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de maig de 2020
 

La Càtedra de Govern Obert de la Universitat de València organitza un congrés que analitza, entre altres temes, la transparència i l’accés a la informació en temps de Covid-19’. La sessió inaugural serà aquest dimecres (13 de maig) a les 17 hores. La iniciativa, impulsada pels professors de la Facultat de Dret Lorenzo Cotino i Andrés Boix, es realitza en format webinar, a través de Youtube i d'una plataforma interactiva.

El congrés està secundat per la Conselleria de Participació i Transparència de la Generalitat Valenciana. Tota la informació es pot consultar en la web: www.derechotics.com

El VII Congrés Avanç del Govern Obert se celebra els dies 13, 19 i 21 de maig. S'ha inclòs la primera sessió sobre dret a la informació durant la pandèmia per tractar-se d’una matèria especialment polèmica per les dificultats d'accés a informació de contractes i subvencions, paralització de portals de transparència o suspensió de tramitació de les peticions d'accés.

La situació serà analitzada per les principals ONG de transparència d'Europa i Espanya i els especialistes més destacats. La inauguració comptarà amb la vicerectora d'Innovació i Transferència, María Dolores Real, i la consellera de Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez.

Els dies 19 i 21 el congrés es dedicarà als límits al dret d'accés, amb els juristes de referència a Espanya sobre la matèria. Els treballs acadèmics seran publicats en una monografia.
 

Més informació:

Arxivat en: Facultat de Dret