La Facultat de Dret organitza una jornada sobre la reversió de serveis públics i la subrogació de personal

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 4 d’octubre de 2021
 
Facultat de Dret Universitat de València.
Facultat de Dret Universitat de València.

La sala Ignacio Albiol de la Facultat de Dret de la Universitat de València (UV) acull aquest dilluns 4 d’octubre, a partir de les 9.15 hores, una jornada en què 12 especialistes analitzaran la situació dels treballadors en reversió de serveis. La sessió està organitzada per l’Associació Valenciana de Tècnics de Personal de l’Administració Local (AVTPAL) i l’Associació de Col·legis Professionals de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració local (COSITAL) i la UV. La jornada és gratuïta, i per participar-hi és necessària la inscripció en cosital@cositalvaencia.es.

La Facultat de Dret acull aquest dilluns una jornada gratuïta, “Responsabilitat Social Corporativa i subrogació de treballadors en la contractació pública” en què s’analitzarà la situació del “personal a extingir”: el canvi en les condicions de treball o el paper de la Administració, entre d’altres.

Obriran l’esdeveniment la presidenta de COSITAL, Vanesa Felip; la directora general de Coordinació del Diàleg Social i professora de Dret Constitucional, Zulima Pérez; la presidenta de AVTPAL, Mila Ortiz; i el doctor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat, Adrián Todolí.

També, Sergio Yagüe, doctor en Dret del Treball i la Seguretat Social, explicarà en què consisteix la subrogació de treballadors i Amparo Esteve, professora del mateix departament, exposarà la situació d’aquest personal després de la subrogació. Finalitzarà aquesta primera part de la jornada José Luis Serrano, vicesecretari de l’Ajuntament de Riba-Roja, qui parlarà del paper de l’Administració Pública.

Després del descans, Adrían Todolí analitzarà els diferents casos de reversió de serveis públics existents a la Comunitat Valenciana: hospitals d’Alzira i Torrevella, Divalterra, entre d’altres. A més, el seu company de departament, el catedràtic José María Goerlich, explicarà la situació dels treballadors en cas de reversió i amb el personal a extingir, les característiques d’aquest estat laboral i les possibilitats de canvi que hi ha.

La jornada tancarà amb una taula en la qual els agents socials debatran sobre l’aplicació de la Responsabilitat Social. El debat serà moderat per la redactora en cap del diari digital Valencia Plaza, Estefania Pastor, i comptarà amb la participació de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Paco Caballero, secretari d’Administració Local i Serveis de la Comunitat Valenciana d’UGT i Dani Patiño, representant de CC.OO.