La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació celebra la XII Jornada d’Onomàstica de l’AVL

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de maig de 2019
 
Cartell de la jornada.
Cartell de la jornada.

Especialistes en toponímia de tot l’Estat participen en les jornades que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha organitzat els dies 9 i 10 de maig en la Universitat de València.

L’encontre començarà el dia 9 a les 9:15 hores amb la inauguració de la jornada i de l’exposició de les sèries cartogràfiques CV 50 i CV 100  de l’Institut Cartogràfic Valencià. A continuació es realitzaran dos tallers en què especialistes mostraran d’una banda, els criteris i metodologia de la normativització toponímica i d’altra banda, com treballar conjuntament la cartografia i la toponímia, i l’elaboració d’un nomenclàtor toponímic. Després dels tallers hi haurà una sessió sobre el treball de normativització onomàstica en l’àmbit de les acadèmies: estudi, assessorament i informació.

De vesprada hi haurà dos tallers més, un sobre metodologia de l’ensenyament de la toponímia en Batxillerat i en la universitat, i un altre sobre onomàstica hispànica. La jornada d’aquest primer dia es tancarà amb la conferència ‘La tasca de l’AVL i de l’ICV en toponímia: l’elaboració del Nomenclàtor Toponímic Valencià', a càrrec de Maite Mollà i Carlos Embuena.

La segona jornada començarà el dia 10 amb tres sessions. La primera, a les 9 hores, sobre ‘La CENG i el tractament de la toponímia oficial supraautonòmica en el Nomenclator Geogràfic Bàsic d’Espanya’. La segona, a les 9:45 hores sobre ‘El treball de recerca en les acadèmies de la llengua i la repercussió en els seus àmbits de referència: punts de col·laboració’. I la tercera, a les 11:40, es titula ‘Per a una onomàstica hispànica (Onomas- Ticon Hispaniae) com a col·laboració de les diferents acadèmies i universitats’.

Per la vesprada, a les 16 hores, es realitzarà una anàlisi de les principals dificultats en la normalització toponímica per part de les acadèmies.

Les persones que vulguen assistir poden fer-ho inscrivint-se en la web de l’AVL. L’organització entregarà diplomes d’assistència a la jornada i als tallers concrets, i a més hi haurà una publicació de la jornada.

Més informació: