La Facultat de Geografia i Història organitza un simposi europeu sobre art religiós

 
Participants en la inauguració.
Participants en la inauguració.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València organitza l’European 11th European Symposium on Religious Art, Restoration & Conservation (ESRARC 2019). Les sessions es realitzaran els dies 11, 12 i 13 d’abril en La Nau, el Centre del Carme i la mateixa facultat. Hi participen especialistes en història, teologia, arts, ciències de la conservació, màrqueting i comunicació.

En el simposi es tractaran aspectes i temàtiques diferents com els valors socio-espirituals de l’art religiós; iconologia i iconografia; conservació, restauració i diagnòstic del patrimoni cultural religiós; materialitat i significat en l’art i l’arquitectura religiosa; espai, patrimoni cultural i desenvolupament; i religions i mitjans de comunicació.

Segons els organitzadors, l’art religió és un tipus de manifestacions artístiques “que són part del patrimoni cultural i espiritual, i que necessita de simposis multidisciplinaris com aquest que contribuïsquen a l’anàlisi i discussió, per a garantir la seua conservació per a les generacions futures”.
A més de la Universitat de València hi participen l’European Journal of Science and Theology, Technical University Gheorghe Asachi from Iaşi (România), Vatican Museums, Kermes Quaderni from Italy, Università degli Studi della Tuscia (Italy), Institute for Conservation and Promotion of Cultural Heritage, Florence (Italy), Deutsches Kultur-Zentrum Iasi (România), Faculty of Orthodox Theology from Iasi (România), Reasearch Center of Ancient Cultures at the Univerdad Anahuac from Mexico, Faculty of Fine Arts from Universitat Politècnica de València (Spain), Valencian Institute of Conservation, Restoration and Research (Spain), Spanish Institute of Cultural Heritage (IPC), Universidad Complutense de Madrid (Spain), Universitat Jaume I from Castellón (Spain), Ibero-Amerikanisches Institut from Berlin (Germany), Università Ca' Foscari di Venezia (Italy), Communications Faculty from Trnava (Slovakia), Spanish Committee of Art History and University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland.

Programa clicant ací.

Pàgina web del simposi, clicant ací.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies