La Festa del Misteri d’Elx arriba hui dissabte a La Nau amb Serenates

  • 1 de juliol de 2017
 
La Festa del Misteri d’Elx

La Festa del Misteri d’Elx arriba hui dissabte, dia 1 de juliol, al Claustre del Centre Cultural La Nau a través de Serenates. El festival, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura, ofereix aquest cap de setmana la recreació d'una peça que va ser reconeguda com a obra mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2001.

L'actuació de la Capella i l’Escolania del Misteri d’Elx tindrà lloc a les 22:30 hores i les entrades (3 euros) es poden adquirir amb antelació a través de la pàgina web: http://www.latenda.es/entrades.

Excloent les representacions de la Festa a la basílica de Santa Maria d’Elx, els concerts del Misteri són la forma més adequada d'acostar-se a aquesta obra, a més de permetre el coneixement del seu text i música, així com d'altres elements de la representació.

L'espectacle inclou una selecció dels millors motets i escenes cantats en el mateix ordre de la representació original i constitueixen un concert coral que dura uns vuitanta minuts i que resumeix de manera comprensible la trama, la música i l'escenificació de l'obra original, que per tradició solament es representa completa a Elx.

A més, per al seguiment visual de l'obra, s'ha instal·lat al Claustre una pantalla de suport que permetrà associar la música del concert a les escenes corresponents perquè el públic se senta instal·lat a la basílica de Santa Maria d'Elx. Una manera per captar i comprendre l'obra en íntegrament i de visualitzar les tramoies originals del segle XV-XVII, les quals, per estar construïdes a la mesura de l'església il·licitana, són impossibles d’exportar.

Diverses ciutats han acollit aquests concerts fora de la basílica de Santa Maria d’Elx amb gran èxit i afluència de públic: la catedral de Toledo (1975), la catedral de València (1986), la seu de la UNESCO a París (1999), la catedral de Palma de Mallorca (2007), la basílica del Pilar de Saragossa (2008) o la basílica de Santa Maria la Major de Roma (2009), entre altres ciutats.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies