Hierros Játiva dona 3.000€ per a la investigació del COVID-19 a la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 16 de novembre de 2020
 

L’empresa referent en el sector dels metalls en les comarques de La Costera i el Baix Vinalopó ha entregat 3.000€ a la Universitat de València, els quals seran destinats a prevenció de riscos dels grups d’investigació que tenen projectes relacionats amb la COVID-19.

La Sala d’Actes de l’edifici de Rectorat ha acollit aquest matí la donació de 3.000€ que l’empresa valenciana i referent del sector del metall, Hierros Játiva,  ha realitzat a la Universitat de València.

Aquesta acció altruista va tindre el seu origen després del confinament quan l'empresa Hierros Játiva juntament amb els seus proveïdors i la seua xarxa comercial van decidir vendre samarretes benèfiques per a recollir diners per a la investigació de la COVID-19.

L’acte ha comptat amb la participació de M. Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència; Carlos Hermenegildo, vicerector d’Investigació; i Fernando Bleda, gerent de l’empresa Hierros Játiva, qui han escenificat la donació amb el lliurament d’un xec.

En aquest sentit, M. Dolores Real ha assenyalat la importància del mecenatge universitari, el qual "és de vital importància per a la societat actual, doncs enforteix el vincle entre el món empresarial i la universitat". D'aquesta manera també ha destacat la "importància de la ciència i la innovació en els reptes que la COVID-19 ens està fent afrontar". 

Fernando Bleda ha explicat que "aquesta iniciativa va sorgir després del període de confinament. Volien contribuir i ser part de la solució del problema i volien aportar un ajuda que no solament tinguera un rendiment econòmic sinó que també tinguera el rendiment social". 


Per últim, Carlos Hermenegildo ha assenyalat que la dotació econòmica rebuda anirà dirigida a la millora de les mesures de protecció dels investigadors de la Universitat. A més ha volgut agrair a Hierros Jàtiva la seua iniciativa, "no solament per la quantitat econòmica sinó per l'exemple que suposa per a altres empreses i la societat aquest recolzament a la investigació en les universitats públiques, i en aquest cas la Universitat de València".