L'honoris causa i excatedràtic de la Universitat de València Santiago Muñoz Machado, nou director de la Reial Acadèmia Espanyola

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de desembre de 2018
 
Santiago Muñoz Machado.
Santiago Muñoz Machado.

Santiago Muñoz Machado, qui va ser catedràtic de la Universitat de València, i a qui la institució va atorgar en 2012 el doctorat ‘honoris causa’, és el nou director de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE). En la votació de la RAE s’ha imposat a José Antonio Pascual i a Juan Luis Cebrián.

En octubre de 2012, la Universitat de València li va atorgar el doctorat ‘honoris causa’. La ‘laudatio’ va ser llegida per Juan Francisco Mestre Delgado, catedràtic de Dret Administratiu. Tota la informació de la sessió es troba clicant ací

Santiago Muñoz Machado (Pozoblanco, Córdoba, 1949) és catedràtic de Dret Administratiu de la Universidad Complutense de Madrid. És acadèmic de número de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, de l’Academia Nacional de Derecho y Ciencias Sociales de Buenos Aires i de la International Academy of Comparative Law.

Després de treballar per a la Presidència del Govern durant alguns anys, en la seua condició de membre del Cos de Tècnics de l’Administració Civil de l’Estat, va obtenir per oposició les places, primer com a professor adjunt de la Universidad Complutense, i després com a agregat i catedràtic de les facultats de Dret de la Universitat de València i de la Universidad de Alcalá de Henares. Ha impartit docència també en diverses universitats europees i americanes.

Pertany als consells editorials de diverses revistes espanyoles i estrangeres. La seua obra jurídica la componen més de quaranta llibres i centenars d'articles.

Entre els seus estudis més influents destaquen els que es refereixen al tercer sector i l’activitat social de l’Estat, els concernents al Dret de les Comunitats Autònomes i els dirigits al Dret de la regulació econòmica. I el seu gran llibre de síntesi és titula Tratado de Derecho Administrativo y Derecho Público General.