Horta i boscos protagonitzen dues exposicions del Jardí Botànic

  • 15 d’abril de 2016
 
Paisatge d'un bosc

‘Terra cultivable’ és la proposta pictòrica d'Enric Ruiz amb una visió diferent de la nostra horta. Es pot visitar a la Sala Hort de Tramoieres. D’altra banda, ‘Bosc ideal’ a l’Estufa Freda és el projecte fotogràfic de Kaiko, un recorregut pels boscos de la Península Ibèrica. Les dues exposicions es poden visitar fins el 29 de maig.

El Jardí Botànic ha obert la portes de la mostra Terra Cultivable, obra pictòrica que ofereix un recorregut zenital per l'horta valenciana. La proposta d'Enric Ruiz suggereix una visió elevada de la injuriada i valuosa horta, la qual representa a través de 30 obres de tècnica mixta, combinant la pintura i les textures a manera de collage.
 
Així, l'autor materialitza una realitat formada per sèquies, solcs en la terra, arbrat i teulades, a través de diferents materials que converteixen la mostra en una visita obligada per als amants de l'art i també de la nostra horta.
 
L'autor de l'obra, catedràtic de dibuix i doctor en Belles arts, ha volgut representar la vida que subjau en aquests minifundis. Però no solament la vida vegetal sinó la vida urbana, la realitat política que augura un difícil futur a aquest paisatge amenaçat per la urbanització i l'especulació.

I és que aquest recorregut per l'horta promet ser un poc més que un passeig estètic entre obres de gran bellesa visual on els colors i les textures combinen. Enric Ruiz pretén arribar més enllà i aconseguir revaloritzar el paisatge motivant la sensibilització i la responsabilitat en l'observador a través de l'art. En definitiva, una obra tan viva i tan captivadora com l'horta mateixa.
 
D'altra banda, tambés pot visitar la mostra Bosc Ideal, amb obra fotogràfica d'Enric Company, conegut com Kaiko, que va viatjar per la Península Ibèrica entre els nostres meravellosos boscos. Un viatge que es materialitza amb aquesta obra formada per 50 fotografies impreses sobre llenç. El visitant que accedisca a aquest bosc ideal podrà compartir les seues experiències a manera de tuit a través de les xarxes socials.
 
Després ens trobarem amb un bosc eteri, en el qual les imatges prenen gran format: teles semitransparents que amaguen llavors, aromes, fruits… I l'última part d'aquesta exposició està dedicada al nostre Jardí, Kaiko estrena la sèrie bosc de peix en el lloc on les va realitzar.
 
La infància i l'adolescència de Kaiko van estar marcades pel contacte amb la natura que va despertar en ell la necessitat de plasmar la bellesa en negatius. I així va iniciar un viatge de dos anys i 30.000 km que ha culminat en aquesta obra que ara acollim.
 
Una obra fotogràfica per a gaudir amb els cinc sentits que pretén despertar en el visitant la curiositat per la biodiversitat més propera, perquè per a Kaiko el trinomi conèixer-conscienciar-conservar és la millor forma de mantenir vius els nostres boscos i la nostra relació amb ells.
 
Les exposicions es podran visitar fins al 29 de maig. L'horari del Jardí Botànic és de 10 a 20h (fins a les 21h al maig), de dilluns a diumenge. L'entrada a la Sala Hort de Tramoieres és gratuïta, i l'accés a l'Estufa Freda també abonant l'entrada al Jardí. Tota la informació sobre aquestes exposicions i la resta d'activitats culturals en www.jardibotanic.org 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies