El II Fòrum d’Ars Frumentària obri el debat sobre el rebuig de peix a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 7 de novembre de 2018
 
Raúl Resino.
Raúl Resino.

El II Fòrum d'Ars Frumentaria se celebrarà els dies 7 i 12 de novembre i se centrarà en l'alimentació, la sostenibilitat i la cultura com a substantius d'un mateix univers amb una jornada de debat, hui dia 7, que consistirà en una taula redona a l'Aula Magna de la Nau de la Universitat de València (la entrada es libre), i una altra jornada d'exhibició culinària dilluns següent, dia 12 en la Feria Gastrónoma.

Organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, juntament amb l'Oceanogràfic, participaran en la part inaugural de la sessió d’aquest dimecres Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport, Juan Carlos Moltó, degà de la Facultat de Farmàcia i Carlos Mataix, president de Gastrónoma (12 hores), i, en la part d'exposició i discussió, representants de la cuina, professorat, consumidors i de Consum sobre el tema central de ‘Pesca sostenible i peix de rebuig’ (12.15 hores). 

Es tracta, en concret, del cuiner Raúl Resino, amb una estrella Michelin, del restaurant que porta el seu nom a Benicarló, de Jordi Máñez, professor de Nutrició i Bromatologia de la citada facultat, Dori Monzonís, de l'Associació  Valenciana de Consumidors i Mestresses de Casa, i Carmen Picot, executiva de Relacions Institucionals i RSE de Consum. 

La jornada d'exhibició culinària, que es farà el dilluns dia 12, portarà per nom ‘Receptes contra el rebuig’ i serà a càrrec de Raúl Resino i també de Miguel Ángel Mayor, del restaurant Sucede de València, amb una estrella Michelin, en el context de Gastrònoma 2018, a la Fira de València. 
El divulgador i assessor científic de la Fundació Oceanogràfic, Manuel Toharia, farà de presentador i moderador en les dues jornades. 
Una perspectiva global

Ars Frumentària, que va començar l'any passat per debatre sobre sostenibilitat i seguretat, és un fòrum de debat i de pràctica entorn de les qüestions fonamentals que articulen l'alimentació al segle XXI des d'una perspectiva global. La dimensió reflexiva, dialògica, es combina amb  la recerca i l'experimentació aplicades. 

El fòrum dóna veu a experts de diversos àmbits, des del dret a l'alimentació, passant per la recerca en biotecnologia dels aliments o l'economia, fins a l'antropologia i la sociologia, des del saber acadèmic fins a la pràctica culinària.