Iñaki Gabilondo, demà en el cinquantenari dels estudis de Matemàtiques a la Universitat de València

  • 8 de maig de 2017
 
Iñaki Gabilondo

El periodista Iñaki Gabilondo participa demà dimarts (9 de maig) en els actes del cinquantenari dels estudis de Matemàtiques a la Universitat de València. La conferència s’emmarca en el cicle ‘Com ens veuen: les Matemàtiques des de l’altra vora’. Després de la conferència hi haurà una xerrada col·loqui. Gabilondo és doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València. L'acte serà retransmés per MediaUni.

L’acte començarà a les 12 hores al saló d’actes Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot.

Iñaki Gabilondo va nàixer a Sant Sebastià en 1942. És llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra. Als 26 anys va ser nomenat director de la COPE de Sant Sebastià i a l'any següent va passar a la SER com a director de l'emissora en la mateixa ciutat. En 1971 va assumir la direcció de Radio Sevilla. En 1978 es fa càrrec de la direcció d'Hora 25 i la coordinació dels Serveis Informatius de la SER, la direcció de la qual passa a ocupar un any més tard. En 1981 abandona la SER i passa a RTVE com a director dels Serveis Informatius de Televisió Espanyola. En eixa etapa va viure l'intent de colp d'Estat 23-F, una situació excepcional de la qual es va derivar el seu debut com a presentador del Telenotícies de la nit. Amb una experiència de més de 40 anys en el sector audiovisual, Gabilondo s'ha convertit en una referència indiscutible de la ràdio espanyola, en ‘Hoy por Hoy’ de la Cadena SER, que va crear i va dirigir durant 20 anys i es va convertir en el programa més escoltat de la història de la radio amb més de 3.300.000 oïdors diaris.

La seua experiència televisiva no es limita solament al període professional desenvolupat en RTVE i Radio Televisión 16, ja que posteriorment ha compaginat la seua labor en la SER amb nombrosos programes televisius en diverses cadenes: En Família (TVE), Iñaki, los jueves (Forta), Gente de Primera (TVE) i Informatius de Tele 5. En 2005 es va unir al projecte de Cautro, i posteriorment a CNN+, on va dirigir l'informatiu nocturn “HOY”.

Ha sigut reconegut amb els premis més importants de periodisme: Ortega i Gasset, Cerecedo, Associació de la Premsa, Medalla Gandhi de la UNESCO, Miguel Delibes i set premis ONDAS entre uns altres.

És doctor honoris causa per les universitats de València, Lleida, Burgos, Rey Juan Carlos I de Madrid i Internacional Menéndez Pelayo.

En l'actualitat, a més de col·laborar tots els matins amb el seu Comentari en el programa de la Cadena SER “Hoy por Hoy”, desenvolupa el seu videoblog “La Firma de Iñaki Gabilondo” per a El País i la Cadena SER, presenta en el Canal #0 de Movistar + “Cuando ya no esté” un espai d'entrevistes sobre el món dins de 25 anys amb personalitats internacionals de la ciència, la tecnologia i el coneixement.