Infermeria i Podologia estrenen edifici al Campus de Blasco Ibáñez

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 de març de 2021
 

El nou edifici de la Facultat d’Infermeria i Podologia ha entrat en funcionament aquest segon quadrimestre del curs, posant més 8.400 m2 a disposició de l’activitat docent, de recerca i de gestió d’aquest centre de la Universitat de València que estrena instal·lacions al cor del Campus de Blasco Ibáñez.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles, i la directora del departament d’Infermeria, Isabel Trapero, han recorregut l’edifici el matí d’aquest dilluns 29 de març, junt a l’arquitecte Luís Carratalá i l’arquitecte-director de la Unitat Tècnica de la Universitat, Luís Juaristi.

En aquest recorregut s’ha visitat tres de les sis aules generals, la sala de professorat, sala de juntes, sala de reunions, sala d’audiovisuals, sala de lectura i sala de briefing.

També s’ha vist el laboratori d’ortopodologia i vàries de les onze aules de pràctiques, a més de les tres sales de simulació hospitalària de què disposa el nou edifici de la Facultat d’Infermeria i Podologia. El nou edifici compta, també, amb taquilles per a l’estudiantat.

L’Assemblea de Representants d’Estudiants (ADR) disposa d’un espai que també ha estat visitat, on la rectora ha comentat detalls sobre el nou edifici i els estudis d’Infermeria i Podologia amb representants d’estudiants.

En la seua visita a les aules, la rectora ha destacat la importància de la Infermeria en el marc de l’estat del benestar, com ha comentat a diferents estudiants. La rectora també ha remarcat el compromís per continuar reivindicant la podologia com a part del sistema públic de salut, tal i com va assenyalar la passada setmana en la II Jornada Podològica Multidisciplinària.

Marcat per la limitació de participants en aplicació de les mesures COVID, en aquest recorregut també han participat els membres de l’equip deganal, la vicerectora d’estudis i política lingüística, el vicerector d’economia i infraestructures, el delegat de la rectora per a estudiants, el gerent i la vicegerenta de coordinació econòmica i de serveis de la Universitat.

El recorregut ha finalitzat a l’Aula Magna de la Facultat, un espai amb capacitat per a 150 persones, però amb un aforament limitat d’acord amb els protocols COVID. Allí s’han reunit antics professors i professores de la Facultat, el director de la Clínia Podológica, i la pràctica totalitat dels degans i deganes i director de centre de la Universitat de València.

Les paraules de l’antic degà de la Facultat, i actual director general de gestió sanitària, Julio Fernández, de l’actual degà, Antoni Merelles i de la rectora, Mª Vicenta Mestre, han donat per finalitzada aquesta visita institucional per conèixer el funcionament de les noves instal·lacions de la Facultat d’Infermeria i Podologia.

La Facultat d‘Infermeria i Podologia, ara, al cor del Campus de Blasco Ibáñez

El nou edifici de la Facultat d’Infermeria i Podologia s’ubica a l’espai delimitat per l’avinguda de Menéndez i Pelayo, l’avinguda del Primat Reig i els carrers Gascó Oliag i Dr. Gómez Ferrer.

Així, la Facultat s’ubica, ara, junt a les facultats de Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i el pavelló poliesportiu del Campus, i front a la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

Un edifici pensat per al futur

L’edifici actual ha estat concebut com un prisma rectangular que dóna continuïtat als edificis veïns, incorporant un pati anglès, cercant una imatge d’unitat arquitectònica amb l’entorn dels edificis universitaris ja existents. Per això, el formigó, el vidre, la rajola cara vista i les passarel·les tenen un protagonisme en la façana.

La llum natural i l’articulació de la circulació interior són altres de les principals característiques de l’edifici.

D’aquesta manera, un lucernari ubicat en la coberta permet la il·luminació i ventilació naturals mitjançant un gran pati central a partir de la primera planta que permet, a més, una circulació en forma d’anell i visuals creuades entre plantes.

L’objectiu d’aquest disseny és donar una especial rellevància a l’activitat universitària.

L’antic degà de la Facultat, Julio Fernández, ha agraït el treball realitzat per la Unitat Tècnica i l’anterior equip de govern liderat pel rector Esteban Morcillo, del qual formà part, també, l’actual rectora, Mª Vicenta Mestre.

‘Era una necessitat fer realitat aquest projecte per donar resposta a les necessitats d’unes titulacions, Infermeria i Podologia, que han passat de les antigues diplomatures de tres anys a graus de quatre anys, obrint la possibilitat als estudis de màster oficial i de doctorat’, ha destacat la rectora, qui ha posat en valor el resultat del projecte arquitectònic.

El degà de la Facultat, Antoni Merelles, en línia amb allò destacat per la rectora, ha fet un repàs a l’evolució dels estudis de la Infermeria i la Podologia, destacant l’important progrés com a disciplina acadèmica d’aquests estudis que formen part de les professions sanitàries. També ha destacat la important aposta de la Universitat de València en termes d’inversió en aquest edifici, amb un cost superior als 11.000.000 d’euros, en un context caracteritzat per les restriccions pressupostàries.

Així, la rectora ha destacat la necessitat del pla de finançament del sistema universitari públic valencià per tal de continuar avançant en les infraestructures que requereix la Universitat de València per continuar mantenint la qualitat de la seua docència i recerca.