Josep L. Barona recull en un llibre els seus estudis sobre les polítiques de salut a Europa

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de juliol de 2018
 
Detall de la coberta del llibre.
Detall de la coberta del llibre.

El catedràtic d’Història de la Ciència Josep L. Barona, líder del grup de recerca Sanhisoc/Health in Society, ha publicat el llibre ‘Health policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective’ en la prestigiosa editorial britànica Routledge, referent internacional en ciències socials i història. El llibre recull les seues investigacions dels darrers anys sobre les polítiques de salut a Europa durant la primera meitat del segle XX i la instrucció d’experts en salut pública.

Construït des d’una perspectiva transnacional, no sols presenta el model d’organització dels instituts nacionals d’higiene i les escoles nacionals de sanitat a França, Regne Unit, Alemanya, Escandinàvia, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Espanya –entre d’altres països europeus–, sinó que a més analitza les xarxes d’actors, les connexions i circulacions de coneixement, les estratègies d’intervenció, les tecnologies, artefactes i pràctiques sanitàries, en connexió amb els grans referents internacionals, especialment la Fundació Rockefeller i l’Organització de Salut de la Societat de Nacions.

El llibre es fruit del projecte d’investigació ‘Polítiques de Salut en la Europa del segle XX’, finançat pel Ministeri d’Economia i Innovació (2014-2017).