Juan Antonio Raga, nou president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians

  • 13 de juliol de 2017
 
Juan Antonio Raga

El director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan Antonio Raga Esteve, ha sigut nomenat president de la Red de Parques Científicos Valencianos (rePCV), en substitució de Tonia Salines, gerent del Parc Científic i Empresarial- Fundació Universitas Miguel Hernández. La xarxa acull més de 3.000 investigadors i 270 empresas.

Juan Antonio Raga és catedràtic de Zoologia de la Universitat de València i investigador en l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la institució acadèmica. La renovació de càrrecs va tenir lloc ahir dimarts 11 de juliol en el marc de la reunió estratègica de 2017 dels responsables de la rePCV, que el seu objectiu és fer balanç de l'activitat de la xarxa.

La rePCV acull a més de 3000 investigadors i 270 empreses, generant prop de 2000 ocupacions qualificades. Pel que fa al Parc Científic de la Universitat de València, el 80% dels llocs de treball generats en l'últim any correspon a llicenciats i doctors, i el 45% és exercit per dones.

Entre els seus principals objectius es troba l'establiment de vincles de col·laboració institucional amb la Generalitat, especialment a través de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport així com amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La rePCV està composta per Espaitec de la Universitat Jaume I; la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València; el Parc Científic de la Universitat de València; el Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant i el Parc Científic i Empresarial- Fundació Universitas Miguel Hernández.