Lectura del manifest institucional amb motiu del Dia de la Dona

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 de març de 2019
 
Imagen de la noticia

Dins dels actes per la Setmana de Dona, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha llegit al Claustre de l’edifici de La Nau el manifest de CRUE Universitats Espanyoles per la plena igualtat de homes i dones.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha estat acompanyada per part del Consell de Direcció, la directora de la Unitat d’Igualtat, Amparo Mañés, la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler, i nombrosos membres de la comunitat universitària.  

Mestre ha recordat el paper de les universitat en la transmissió de valors ‘per a construir una societat cada vegada més tolerant, justa i igualitària, encara que ha manifestat que ‘la meta no s'ha aconseguit. I ja és temps d'encarar la recta final’.

‘Malgrat hem aconseguit un equilibri entre homes i dones a les nostres aules i claustres, no oblidem que persisteix el sostre de cristall que frena l'accés als llocs de màxima responsabilitat, com les carreres científiques o acadèmiques o com no som capaços d'atraure-les cap a les carreres tecnològiques’, ha asseverat la rectora.

La rectora ha recordat que les desigualtat que pateixen les dones ‘no solament són injustes i intolerables, moltes fins i tot il·legals, sinó que a més ens fan perdre molt de talent. Sense la plena participació de les dones en tots els àmbits, perdem una visió insubstituïble per a la ciència i privem la societat de nous enfocaments que ens conduirien a valors més sostenibles i eficients.’

Finalment, Mª Vicenta Mestre ha afirmat que 'l'estudi de les desigualtats de gènere ha aportat un rigorós corpus teòric, avalat científicament, que no mereix ser posat en dubte amb arguments exclusivament ideològics, com s'ha fet en els últims mesos. Les universitats volem expressar la nostra preocupació pels debats que qüestionen l'existència mateixa de les polítiques d'igualtat i lluita contra la violència de gènere sota l'equívoc argument que discriminen els homes. Per això, demanem que els partits polítics tracten amb rigor i responsabilitat les polítiques d’igualtat’.

Arxivat en: Institucional