Lliurament dels XXIV Premis Universitat-Societat

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 4 de maig de 2021
 
Imatge dels premiats i les autoritats presents.
Imatge dels premiats i les autoritats presents.

Ford España, en la categoria de Mecenatge Empresarial; el Projecte InAdvance, del Instituto Polibienestar de la Universitat de València, en la modalitat d’Impacte Social; i la Fundació Col·legi Imperial Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer, en la categoria d'Accions Humanitàries, són els guardonats en els XXIV lliurament dels Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València.

Amb una presència física mínima en la seu de la Fundació ADEIT, limitada a les autoritats i persones premiades, i retransmesa per streaming. Així ha sigut el XXIV lliurament dels Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València. Un acte que ha comptat amb la presència de la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual; de la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre i de la presidenta del Consell Social de la Universitat de València i de la seua Fundació ADEIT, María Emilia Adán.

A més dels anteriors, la fundadora del laboratori Imegen, Ángela Pérez, ha sigut la mereixedora del premi Alumni Plus. Aquesta categoria té com a objectiu reconéixer l'excel·lència professional, acadèmica o empresarial d'antics alumnes de la Universitat de València, amb una trajectòria contrastada que demostre una aportació exemplar, i especialment rellevant, al progrés de la societat. 

Ángela Pérez, que es va llicenciar en Ciències Biològiques en 1996 a la Universitat de València i va fundar la seua primera empresa biotecnològica a la primerenca edat de 23 anys, en 1998.

Actualment està involucrada en fins a huit iniciatives empresarials, centrades en la genètica i la genòmica. Entre elles destaca Imegen, una entitat referent a nivell internacional en diagnòstic genètic humà. En l'actualitat, exerceix el càrrec de CEO i presidenta del consell d'administració d'aquesta empresa biotecnològica, que analitza anualment més de 22.000 mostres i inverteix cada any més d'un milió d'euros en projectes d'I+D.

Professorat premiat en Excel·lència Docent
Aquests Premis Universitat-Societat tenen, també, com a objectiu destacar la professionalitat del quadre docent vinculat a la Universitat de València a través del premi a l'Excel·lència Docent. En l'edició d'enguany han recaigut en Ana Zorio, professora del Departament de Comptabilitat, i en Cristóbal Zaragoza, professor associat del Departament de Cirurgia de la Universitat de València.

Reconeixement a Alfonso Maldonado
L'acte ha tingut un reconeixement especial al notari Alfonso Maldonado per la seua etapa al capdavant de la Vicepresidència del Consell Social de la Universitat de València i del Patronat de ADEIT. María Emilia Adán, actual presidenta del Consell, ha ressaltat la labor d'Alfonso Maldonado en pro de la societat valenciana: «s'ha caracteritzat per la seua generositat, i un purificat esperit de servei cívic i institucional del qual se sentirien especialment orgullosos els seus més il·lustres avantpassats».

La presidenta del Consell Social de la Universitat de Valènci, María Emilia Adán, ha subratllat la necessitat que l'educació superior siga una prioritat política i que les universitats estiguen dotades de mitjans per a fer front «a les exigències d'aquest servei públic essencial»; «Ara som més conscients que mai que la ciència i la investigació salven vides. Si apostem de veritat per les universitats, l'educació superior, la ciència i la investigació, aquesta crisi sanitària no haurà deteriorat excessivament la formació dels nostres estudiants ni el seu futur».

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha posat l'accent en el valor d'aquests premis com a exemple de reconeixement al talent i la trajectòria d'empreses i institucions i de la col·laboració entre l'àmbit universitari i la societat.