Llutxent acull una jornada sobre la innovació en el sistema rural valencià

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 27 d’octubre de 2021
 
Imagen de la noticia

El 28 d'octubre el municipi de la Vall d'Albaida serà l'escenari d'una trobada entre la Universitat, gestors públics i sector empresarial, que té per objecte el debat, anàlisi i posada en comú d'experiències d'èxit en matèria d'innovació i la seua contribució a la lluita contra la despoblació.

La sessió arrancarà el dijous 28, a les 9.30 hores, en el Monestir del Corpus Christi de Llutxent, amb la ponència La innovació en el Sistema Rural Valencià, a càrrec de Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i codirector de la Càtedra AVANT-UV; i Vicente Budí, professor d'Economia de l'UJI i coordinador de les Càtedres AVANT.

A les 10:15 hores, s'oferirà una visió institucional de la innovació a l'interior valencià a càrrec de la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la Directora General de l'Agenda Valenciana antidespoblament, Jeanette Segarra; i l'alcaldessa de Llutxent, Xaro Boscà,

A continuació, s'ha programat una taula rodona moderada per Jorge Hermosilla. Juan Cartagena (CEO del Balneari de Cofrents), Fernando Marco (Gerent, Cooperativa de Viver), Gonzalo Estela (Projecte Essències. Muntanya Alacantina), Rafael Cambra (president de Terres dels Alforins), i Teresa Adell (gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia) compartiran amb els assistents les seues experiències d'innovació reeixides en el medi rural valencià. La jornada finalitzarà amb un debat entre els participants de la taula i el públic assistent.

Aquesta iniciativa formativa està organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i les Càtedres AVANT, adscrites a les cinc universitats públiques valencianes, en col·laboració amb l'Agència Valenciana antidespoblament de la Generalitat Valenciana.

Els organitzadors han assenyalat que la implicació dels habitants dels pobles és clau per a l'èxit de projectes socials i emprenedors, però també per a la seua visibilització, per això aquesta trobada pretén promoure un interessant i intens procés de reflexió a nivell personal i a nivell col·lectiu sobre la lluita contra la despoblació del medi rural en el territori valencià. Han destacat també la necessitat de sumar veus i anàlisis, compartir motivacions, generar coneixement i suscitar sinergies entre els diferents actors socials i els poders públics.

Més informació: