Maxwell Boykoff inaugura el cicle «Els grans reptes de la ciència» amb una conferència sobre canvi climàtic

  • Mètode
  • 25 de febrer de 2019
 
Maxwell Boykoff

La conferència, organitzada per l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la revista Mètode, tindrà lloc dijous 28 de febrer a les 19:00 hores a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

El professor de la Universitat de Colorado Boulder Maxwell Boykoff inaugurarà el cicle «Els grans reptes de la ciència» amb la conferència Creative (Climate) Communications, dijous 28 de febrer a les 19:00 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Maxwell Boykoff, expert en comunicació del canvi climàtic i director del Centre d’Investigació en Política Científica i Tecnològica de l’Institut d’Investigació en Ciències Ambientals de la Universitat de Colorado Boulder (EUA), centrarà la seua xarrada en les noves formes creatives per a comunicar de forma eficaç el canvi climàtic.

Maxwell Boykoff és també director de l’Observatori de Mitjans i Canvi Climàtic i codirector del projecte «Inside the Greenhouse», una iniciativa per a promoure l’enfocament original en la comunicació del canvi climàtic entre l’alumnat de la Universitat de Colorado Boulder. En aquesta conferència, Maxwell Boykoff presenta alguns aspectes del seu últim llibre, Creative (Climate) Communications (2019), en el qual intenta respondre a les preguntes de quan, on, per què i en quines condicions es comunica millor el canvi climàtic. En un moment en què les converses sobre canvi climàtic entre ciència i política s’han estancat, conèixer, analitzar i avaluar els esforços que aprofiten la creativitat ens pot ajudar a respondre aquestes preguntes.

La conferència és d'entrada lliure amb aforament limitat i comptarà amb traducció simultània.

El cicle de conferències «Els grans reptes de la ciència» està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb la revista Mètode amb motiu dels 100 números de la revista de divulgació de la Universitat de València. El cicle s’emmarca dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València.

La pròxima conferència del cicle serà el 26 de març a càrrec de Carme Torras i se centrarà en els reptes ètics que ens planteja el desenvolupament actual de la intel·ligència artificial.

100 números divulgant la ciència

Mètode és una revista dedicada a la divulgació i a l’estudi de la ciència. Editada per la Universitat de València, la revista s’ha consolidat com un referent de la divulgació de la ciència a l’Estat espanyol. Mètode va nàixer en 1992 sota la direcció de la periodista Olga Dénia, que la va posar en marxa i va estar al capdavant de la publicació fins al número 18. Des de 1998, el periodista i biòleg Martí Domínguez és el director de la revista.

Mètode s’ha centrat a analitzar i difondre els diferents aspectes de la investigació científica, i ha sabut crear un espai d’interacció entre ciències i humanitats que permet la participació de científics però també d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors i literats. Prova d’això són les seues portades, que han reunit a alguns dels artistes amb més projecció del panorama artístic valencià per a reflexionar sobre la ciència i els seus avanços i en les quals han participat Carmen Calvo, Manuel Boix, Rafael Armengol, Rosa Torres, José María Yturralde o Antoni Miró, entre d’altres.

La revista compta amb una edició trimestral en català i en espanyol, i un anuari en anglès, Mètode Science Studies Journal, que ha estat inclòs en les principals bases de dades i índexs d’impacte. Al voltant de la publicació en paper, Mètode ha sabut també comptar amb una presència creixent en la web i en les xarxes socials, i ha creat una col·lecció de llibres de divulgació que actualment està preparant el seu desè volum.

Més informació: