Mediació, canvi climàtic o salut, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat a novembre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 de novembre de 2021
 
Imagen de la noticia

Les 12 seus d’Unisocietat (Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria) acullen aquest mes conferències impartides per experts de la Universitat de València. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor 2021, que continuarà mensualment al llarg del present curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida), l'Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la Mediació de la Universitat de València.

Durant el mes de novembre participen una dotzena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de l'astronomia o els drets socials, a la Generació del 98 o les societats musicals. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

El programa de conferències de novembre arranca a Benetússer amb l'astronomia com a teló de fons, a càrrec d'Enric Marco Soler (Facultat de Física, Astronomia i Astrofísica. UV) amb la seua ponència Fa 50 anys xafàrem la Lluna. Records, mites i descobriments.

Els assistents a la conferència de Massamagrell, el 4 de novembre, tindran l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements en el camp de la Salut de la mà de la professora Raquel Faubel (Fisioteràpia. UV), que abordarà el títol Ni es viu ni es mor igual: salut pública i determinants de la salut.

La pandèmia i les seues conseqüències serà la temàtica comuna de les conferències de l'Eliana, Paterna i Riba-roja de Túria. El 9 de novembre la professora Rosario Serra (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. UV) se centrarà en les Notícies falses i Covid-19 en la seu de l'Eliana. A Paterna, el dia 11, la conferència de Lorenzo Cotino (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. UV) girarà entorn de la Transparència, rendició de comptes i bon govern en la Covid-19. En Riba-roja, el dia 18, José Antonio Sobrino (Física de la Terra i Termodinàmica. UV) analitzarà l'Impacte de la Covid-19 des de l'espai.

El mateix dia 17 s'ha programat en la seu de Quart de Poblet la conferència Saber parlar, a càrrec del professor Antonio Briz (Filologia Espanyola. UV), que definirà les claus per a aprendre a comunicar-se i emprar la parla de la manera més adequada segons el moment i la situació.

És possible reparar el cervell humà? és el títol de la conferència que la professora Mª Isabel Fariña (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física. UV) impartirà en Unimajors Gandia el 24 de novembre.

La Història centrarà les ponències d'Alzira i Massamagrell. El 23 de novembre, Marc Baldó (Història Moderna i Contemporània. UV) estarà a Alzira amb la seua conferència Republicans vençuts: dels camps de refugiats francesos a Mauthausen-Gusen (1939-1945). A Massamagrell, el dia 25, Francisco Fuster (Història Moderna i Contemporània. UV) es remuntarà a les primeres dècades del segle XX per a analitzar què va haver de realitat, història i mite en la Generació del 98.

Ontinyent, el 25 de novembre, rebrà a Remigi Morant (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) que tractarà La importància de les Societats Musicals en la Comunitat Valenciana.

Finalment, la mediació protagonitzarà les conferències d'Alzira, Requena i Cullera. Mª Sonia Rodríguez de Llamas (Dret Civil. UV) impartirà la xarrada Si no trobes la solució prova amb la mediació, el 9 de novembre a Alzira, i el dia 16 a Cullera. I la seu d’Unisocietat a Requena rebrà el dia 18 a Ana Isabel Blanco (Dret Administratiu i Processal. UV) que tractarà la Gestió d'emocions en el conflicte i la mediació com a bona eina de diàleg.

Més informació: