Mètode ofereix en obert el seu darrer número

  • Mètode
  • 2 d’abril de 2020
 
número 104 de Mètode en paper i digital

Davant la crisi sanitària del coronavirus i la declaració de l’estat d’alarma, Mètode posa a l’abast dels seus lectors i lectores una sèrie de continguts per a facilitar l’accés a l’actualitat científica. La revista de comunicació de la ciència de la Universitat de València ofereix en línia el seu últim número, de forma gratuïta i íntegrament. El monogràfic, Les plantes del futur, està dedicat a les noves possibilitats que obre l’aplicació de l’edició genòmica al cultiu i estudi de les plantes.

Coordinat per José Pío Beltrán, el monogràfic analitza com la biotecnologia ens ajudarà a fer front als reptes ambientals actuals. Il·lustrat per l’artista valencià José Saborit i centrat en les estratègies biotecnològiques per a obtenir aquestes plantes del futur, el monogràfic compta amb experts i expertes com la científica titular del CSIC en l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València Concha Gómez Mena, l’investigador de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes Diego Orzáez, el professor d’Investigació en l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària Juan Carlos del Pozo, la investigadora en el Departament de Genètica Molecular de Plantes del Centre Nacional de Biotecnologia Selena Giménez-Ibáñez o F. Javier Medina, cap del Laboratori Nuclèol, Proliferació Cel·lular i Microgravetat en Plantes del Centre d’Investigacions Biològiques Margarita Salas.

El número, a més a més, inclou articles com Arbres en la ciutat, de Carles Dolç, arquitecte superior, especialitzat en urbanisme; Ofegats en plàstic, de Balma Albalat Oliver, tècnica i educadora ambiental; o Aconseguirà la ciència alimentar-nos a tots?, de l’investigador postdoctoral en l’Institut Tecnològic de Massachussets Wesley Leoricy Marques. També destaquen seccions com la de Monstres invisibles, en què Alma Bracho, genètica evolutiva i investigadora a l’àrea de Genòmica i Salut de la Fundació pel Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), presenta A l’hivern, les serps dormen, sobre el coronavirus actual.