El microbiòleg Francis Mojica imparteix una conferència hui al Parc Científic

  • 7 de juliol de 2017
 
Microbiòleg Francisco J. Mojica

El microbiòleg alacantí Francisco J. Mojica, pioner en la recerca de les seqüències CRISPR d'edició del genoma, imparteix hui una conferència en el Parc Científic de la Universitat. Sota el títol ‘Sistemes CRISPR, aprendre o morir’, la conferència, oberta al públic, clausura el XXI Curs d'Iniciació a la Recerca en Microbiologia, que enguany acull la Universitat de València.

Francisco J. Mojica (Departament de Microbiologia de la Universitat d'Alacant) és conegut per les seues recerques entorn del sistema immunològic de certs microorganismes descoberts en les Salines de Santa Pola, que han acabat obrint una nova era en l'edició genètica. Es tracta de la tecnologia CRISPR, una avançada eina capaç de modificar l'ADN i cada vegada més demandada en els laboratoris de biologia molecular.

L'expectació despertada per CRISPR ha fet que el nom de Mojica apareguera en 2016 en les travesses per als Premis Nobel. És Premi Jaume I de Recerca Bàsica (2015) i Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement (2017).

La conferència de Mojica tanca la XXI edició del Curs d'Iniciació a la Recerca en Microbiologia, que promou la Societat Espanyola de Microbiologia i que enguany acull el Departament de Microbiologia de la Universitat de València .

L’acte tindrà lloc aquest divendres, 7 de juliol, a les 13 hores, a l’Auditori Marie Curie del Parc Científic.