El músic valencià Tórtel actuarà a La Nau de la Universitat de València el pròxim 14 de juny

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 3 de juny de 2021
 
Tórtel.
Tórtel.

Les cançons de Tórtel (Jorge Pérez) sonaran el pròxim 14 de juny en el Claustre del Centre Cultural La Nau, a les 20 hores. Amb aquest concert, el Servei de Cultura de la Universitat de València, inicia una nova línia musical que obri la programació a gèneres urbans com ara, el rock, el jazz o la indie adreçada especialment a la comunitat universitària i el públic més jove amb la intenció d'ampliar registres i abastar nou públic.

L'entrada al concert és limitada. Per a complir amb les condicions sanitàries exigides per la Covid-19, l'aforament és restringit, per la qual cosa és necessari adquirir les entrades a preu simbòlic (dos euros) a través d'aquest enllaç

Tórtel és el nom propi del projecte de cançons del valencià Jorge Pérez. Els seus àlbums, ‘Entusiasmo’ (El Volcán, 2012), ‘La Gran Prueba’ (Gran Derby, El Volcán, 2014) ‘Transparente’' (Intromúsica, 2016) i ‘Las tres tormentas’ (Intromúsica 2018) van estar en les llistes del millor de l'any en mitjans com Rockdelux, Hoy empieza todo (Radio3), Mondosonoro, Rolling Stone, Efe Eme, Esquire o Muzikalia (entre altres) i han servit per a definir-lo com un gran compositor de cançons capaç de mesclar amb personalitat des del folk d’aires mediterranis fins a la psicodèlia més somiadora, passant pel pop més inquiet i explorador. Aquests àlbums es van presentar en directe en cites tan rellevants com el Festival Internacional de Benicàssim, Primavera Sound de Barcelona, Vida Festival de Vilanova, Festival Do Nord (Vilagarcía Darousa), Sonorama (Aranda del Duero), Festival dels Arts (València), Granapop (Granada) o Festes de Sant Isidre de Madrid. Les últimes cançons de Tórtel han arribat per capítols via digital. ‘Pirámides’, ‘El puño invisible’, ‘Probablemente no’ i ‘Algunos de nosotros’ avancen el seu pròxim àlbum, encara sense data de publicació. Quatre cançons que no fan més que reafirmar el seu singular i imaginativa visió com a artista.

Per al músic valencià "és molt especial poder inaugurar el nou cicle de concerts de la Universitat de València, on jo vaig estudiar i on encara tinc molt bons amics. A més, poder tocar al claustre, a La Nau, és tot un honor, un no actua cada dia en llocs com aquest, i sent a casa, no es pot demanar més. Ha estat un any molt complicat, també per als estudiants, professors, i músics, així que no pense un lloc ni dia millors per celebrar que per fi tornen els bons moments".

Jorge Pérez estarà acompanyat sobre l'escenari per Jesús Macià (guitarra, sample i teclats); Enric Alepuz (bateria, percussions i cors); Carlos Bensonseñora (baix i sintetitzador) i pel tècnic de so, Jorge Martí.

Més informació:

Arxivat en: Cultura , Música