La Nau acull hui la trobada cultural entre les Terres dels Alforins i la Universitat de València

  • 2 de març de 2017
 
Terres dels Alforins

L’edifici històric de la Nau acull hui divendres, 3 de març, la trobada cultural entre les Terres dels Alforins i la Universitat de València. La temàtica d'aquesta 5ª edició girarà entorn del paisatge, el turisme i la innovació. A més d'una conferència i una taula redona, aquesta trobada comptarà amb una mostra del patrimoni cultural relacionat amb les Terres dels Alforins a través de cellers i gastronomia.

La nova trobada de la vinicultura valenciana reuneix la Universitat de València i l’Associació Terres dels Alforins, paisatge de vins (marca sota el qual s'agrupen a Antonio Arráez, Bodegas Enguera, Casa Los Frailes, Celler del Roure, Clos Corví, Clos de la Vall, Daniel Belda, Heretat de Taverners, Los Pinos, Rafa Cambra, Torrevellisca y Vinos de La Viña). La jornada, que en aquesta edició porta per títol ‘Terres dels Alforins: paisatge, turisme i innovació en la Universitat’, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'Associació Terres dels Alforins. En aquesta ocasió es compta amb la col·laboració de la Diputació de València i l'Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana.

A les 17 hores, a l'Aula Magna, està previst que el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, inaugure la trobada juntament amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer; el president de l'associació de Viticultors i Productors dels Terres dels Alforins, Rafael Cambra; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

El professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València, Francisco Higón, expert en l'economia del vi, oferirà una conferència titulada ‘L'experiència de Terres dels Alforins. Paisatge i turisme’. A continuació, el vicerector Hermosilla moderarà una taula redona integrada per diversos propietaris de cellers de Fontanars dels Alforins, Moixent i la Font de la Figuera: Daniel Belda, Rafael Cambra, Pablo Calatayud i Rosendo Biosca participaran en aquesta taula de debat titulada “Terres dels Alforins: més enllà d'una experiència empresarial”. 

La trobada conclourà en el claustre de la Nau amb una degustació de vins dels cellers que conformen l'associació de Viticultors i Productors, a la qual acompanyarà la gastronomia local dels Terres dels Alforins. També estarà present ‘La Bastida de Les Alcusses, poblat ibèric’. Esta programació cultural serà amenitzada per la Societat Musical La Constància de Moixent. A més, els assistents gaudiran de l’acció teatral ‘La proximitat del vi’, interpretada per Escena Erasmus i La Col·lectiva Imaginària.

Es tracta d'una iniciativa d'accés lliure per al públic en general  tot i que, per a no sobrepassar l’aforament màxim permès, es requerirà inscripció prèvia per a accedir a la conferència i a la taula redona. Esta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el col·lectiu ‘Terres dels Alforins, paisatge de vins’ i la Universitat de València; una labor comuna que es va iniciar en 2012 gràcies al conveni signat amb la finalitat de potenciar l'aliança entre ajuntaments, empreses cellereres i la Universitat.

 Més informació i programa clicant ací.