La Nau Gran promou el diàleg social per a la formació al llarg de la vida

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 9 d’abril de 2019
 
Imatge d'arxiu d'un acte de La Nau Gran a La Nau.
Imatge d'arxiu d'un acte de La Nau Gran a La Nau.

Aquest dimecres, 10 d’abril, el Servei d’Extensió Universitària, que gestiona el programa de la Universitat de València La Nau Gran (per a majors de 55 anys), promou una trobada amb entitats que també practiquen la formació per a persones majors en el nostre entorn social. Serà a les 10:30 a l’edifici històric de La Nau, sota el títol ‘Escoltem el nostre entorn. Formació activa, mútua i crítica’.

“L’educació la fem ‘per a’ i ‘amb’ les persones, per això cal revisar si un projecte nascut els darrers anys del segle XX continua complint la pretensió d’aportar a la societat, de contribuir als espais de diàleg crític, intergeneracional, tant per a la creació de coneixement com per a la difusió cultural i de la ciència que generem. Per a això parem i escoltem”, explica Amparo Pérez, directora d’Extensió Universitària.

L’activitat consistirà en la posada en comú de les diverses experiències, a fi de conéixer-nos millor i sembrar complicitats en favor de la formació al llarg de la vida.

A l'acte inaugural assistiran la regidora de persones majors de València, Sandra Gómez; la vicerectora de la UPV Rosa Puchades; i el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, que donaran pas a la intervenció d’obertura de la directora d'Extensió Universitària Amparo Pérez.

“L’educació és un dret reconegut per a totes les persones, de nosaltres depén fer que siga el motor de canvi cap a la millora de la vida de totes i tots. La formació per a persones majors és un dels projectes sociopedagògics més democràtics educativament de què disposem. Volem dialogar, amb l’alumnat com a protagonista, sobre què estem fent, com i quin impacte té en la qualitat de vida de les persones”, explica Pérez.
Al llarg de la jornada hi haurà xarrades, debats, grups de treball i dinàmiques, a les quals han confirmat l'assistència representants de la Direcció General de Política Educativa, les Aules de la Tercera Edat de la Conselleria, la Universitat Popular de València, l'associació de professors jubilats de la UV, membres dels Centres Municipals d'Activitats per a les persones majors, el Fòrum Ciutadà Sènior, l'associació Amics de La Nau Gran, els Iaioflautes, representants de l'alumnat de La Nau Gran, a banda dels representants dels programes universitaris per a majors de la Xarxa pública valenciana.

També la vesprada de dimecres se celebrarà la reunió de la Xarxa valenciana de programes universitaris per a majors (XPUMCV), que coordina els programes de formació de persones majors de 55 anys de les cinc universitats públiques valencianes. La Xarxa es creà el 22 de febrer de 2017, encara que existien abans contactes i col·laboracions.
 

Arxivat en: Institucional