La Nau de la Universitat de València seu de la III Trobada d’Acadèmies de Cinema d’Espanya i Portugal

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 2 de març de 2020
 
Centre Cultural La Nau.
Centre Cultural La Nau.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir dissabte 29 de febrer i diumenge 1 de març la III Trobada d’Acadèmies de Cinema d’Espanya i Portugal. Organitzat per l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, la Trobada va reunir per tercera vegada consecutiva diferents acadèmies de cinema del nostre país, en una edició que va començar el 28 de febrer donant la benvinguda als representants de les entitats participants.

A aquesta III Trobada assistiren els presidents i alguns representants de les entitats següents: l’Academia Portuguesa de Cine, l’Academia del Cine Aragonés, l’Asociación de Escritoras y Escritores Cinematográficos de Andalucía (ASECAN), l’Acadèmia de Cinema Català, l’Academia del Cine Asturiano, la Fundación Aula de Cine Colección Josep Maria Queraltó i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.

L’objectiu principal va ser consolidar la relació entre les diferents acadèmies de cinema que es va iniciar en les dues trobades anteriors, celebrades a Galícia i Aragó respectivament, i en què es van començar a gestar unitats d’acció al voltant d’aspectes comuns que puguen incidir en un millor desenvolupament de cadascuna. Com a objectius concrets, es  van plantejar la posada en comú de les diferents formes de funcionament d’aquestes associacions, els problemes de finançament, els patrocinis, així com la configuració de les bases i realització dels premis anuals. Amb aquest esdeveniment, també es va pretendre mostrar la hospitalitat de la ciutat de València i el seu compromís amb el cinema i l’audiovisual, a més de destacar els valors turístics i cinematogràfics dels seus espais.

La III Trobada d’Acadèmies de Cinema d’Espanya i Portugal va començar el divendres 28 de febrer, amb l’arribada a València i la recepció dels convidats de les acadèmies i dels participants.

El dissabte 29 de febrer, al matí, es va donar inici a la Trobada amb la benvinguda als convidats i assistents, seguida d’una taula redona titulada ‘El paper de les acadèmies, funcions i comeses (més enllà dels premis)’, en què participaren representants de les acadèmies convidades. La vesprada del dissabte es va dividir en dues sessions: d’una banda, una taula redona titulada ‘Les plataformes, les sèries, les websèries i els videojocs’, on s’abraçaren diversos temes relacionats amb els nous formats audiovisuals i l’auge de les plataformes VOD. La segona sessió es va dividir, al seu torn, en dos blocs: en el primer, la plataforma Civicitis va fer una breu conferència sobre els sistemes digitals en els processos dels premis; i per concloure la jornada, es van debatre temes com cap a on van les noves tecnologies audiovisuals. Totes aquestes activitats tingueren lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i l’entrada va ser gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

El diumenge 1 de març, el matí es va dedicar a tractar temes interns de les acadèmies, així com a redactar un breu resum, a manera de conclusió, de les idees extretes durant la Trobada. Aquesta sessió va tenir lloc també al Centre Cultural La Nau, concretament a la Sala Gonzalo Montiel.

La III Trobada d’Acadèmies de Cinema d’Espanya i Portugal va estar patrocinada per l’Ajuntament de València i va tenir, a més, la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, l’Institut  Valencià de Cultura (IVC) i Valencia Film Office.

Arxivat en: Cultura , Cinema , Altres