Oberta la convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de material docent MOOC i OCW

  • Gabinet de Premsa
  • 21 d’abril de 2019
 
Imatge MOOC
Imatge MOOC

El vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius ha obert la convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de material docent en formats MOOC i assignatures OCW. Aquesta convocatòria pretén desenvolupar l’aposta per la difusió del coneixement amb la publicació de material docent d’assignatures de les titulacions de la Universitat i, de manera especial, a través d'un ferm impuls de la formació en línea. Aquesta formació online es fa principalment a través de cursos MOOC, però també en altres modalitats més específiques i adaptables a les necessitats de la Universitat i al context cultural de la societat valenciana. El termini de presentació de projectes és del 17 d’abril al 13 de maig.

L’objecte d’aquesta convocatòria és la selecció de projectes per a l’elaboració de MOOC i assignatures OCW de qualitat per part de professorat de la Universitat de Valencia. En el cas dels MOOC, també podrà participar PDI i personal investigador d’altres universitats o centres d’investigació, així com professionals de reconegut prestigi, sempre que el grup estiga encapçalat per PDI a temps complet de la Universitat de Valencia, i que almenys un terç del grup estiga format per PDI de dita Universitat. El personal d'administració i serveis (PAS) de la Universitat de Valencia també es podrà incorporar a aquests equips.

La Universitat de Valencia ha fet, des del curs 2008, una aposta decidida per la publicació de material educatiu en format digital i en obert, que es va concretar en diverses convocatòries d'Open Course Ware (OCW) entre 2008 i 2016, i en dos convocatòries de Massive Online Open Courses (MOOC), en 2016.

L'Open Course Ware ( ocw.uv.es) de la Universitat de Valencia és un depòsit de materials docents en accés obert que correspon a assignatures dels actuals plans d'estudis de la UV. Els cursos MOOC són cursos de formació a distancia que es basen en l 'accés al coneixement de forma oberta, gratuïta i en línia, i volen arribar al màxim nombre d'usuàries i usuaris possibles, amb una metodologia participativa i col·laborativa. La Universitat de València considera prioritari i estratègic participar en aquesta iniciativa, i per això es proposa el disseny d'una sèrie d'accions, ajudes i incentius per a fomentar la creació i el desenvolupament de MOOC de qualitat.

Les sol·licituds es tramitaran mitjançant la plataforma ENTREU preferentment.

Més informació: