L’Orquestra Filharmònica de la UV s’adapta als nous escenaris en temps de coronavirus

  • Gabinet de la Rectora
  • 12 de juny de 2020
 

La directora de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Beatriz Fernández, explica com s’ha adaptat l’orquestra davant la nova realitat provocada per la pandèmia de la COVID-19.

La declaració de l’estat d’alarma per frenar l’expansió del coronavirus el passat mes de març també va suposar la suspensió de les proves i concerts de l’Orquestra Filharmònica de la UV. Com explica la seua directora Beatriz Fernández, l’assaig setmanal de les obres que posteriorment són interpretades als concerts, s’ha vist alterat.

‘Davant aquesta situació tan excepcional, hem hagut de reestructurar la nostra dinàmica de treball. Actualment, fem ús d’una plataforma virtual per a poder seguir la nostra principal activitat artística i formativa’, explica Beatriz Fernández.

Aquesta plataforma ha permès obrir altres apartats, com la secció ofuvers@ofuvers, ‘uns seminaris online que ens permeten estar en contacte amb els nostres antics membres de l’orquestra’, afirma la directora. També s’ha oberta la secció podcast, que ha permís la realització d’una producció pròpia de podcasts.

Al canal Youtube de La Nau es pot vore com els membres de l’Orquestra Filharmònica interpreten algunes de les obres més característiques. 

Així mateix, el contacte s’ha mantes a les xarxes socials. Fernández assenyala que per a l’orquestra ‘és molt important tindre i mantindre un missatge sonor de manera constant’.

‘Per a nosaltres, l’art és un bé comú per al cos i l’ànima i la nostra aportació es que mitjançant la música puguem equilibrar les nostres emocions amb unes perspectives de futur plenes de positivisme. No tinc cap dubte que en breu podrem compartir amb tots vosaltres allò que ara estem aprenent’, desitja Beatriz Fernández.