Polibenestar inicia uns seminaris sobre violència econòmica de gènere

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 10 de juny de 2021
 
Inmaculada Domínguez, investigadora principal del projecte
Inmaculada Domínguez, investigadora principal del projecte

L’Institut Universitari d’Investigació de Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València i la Universitat d’Extremadura inicien dilluns que ve un programa de seminaris sobre violència econòmica de gènere. Els cursos formen part del projecte d’investigació ECOVIO (Violència Econòmica: un aspecte inexplorat de gènere, obrint camins per a garantir els drets fonamentals de les dones i la infància), finançat amb 3,5 milions d’euros per la Unió Europea.

Aquestes activitats estan orientades a diferents perfils professionals i tenen com a objectiu donar a conéixer els resultats de la investigació sobre la violència econòmica que pateixen les dones tant durant les seues relacions de parella, com quan aquestes finalitzen i sorgeixen problemes amb els pagaments de les pensions, en afrontar les despeses extraordinàries dels fills o els pagaments de la hipoteca que tenen en comú. Els seminaris, que es desenvoluparan durant els mesos de juny i juliol en modalitat en línia i gratuïta, abordaran d’una banda els aspectes jurídics i d’altra banda, els aspectes socials de la violència econòmica de gènere.

La investigadora principal de projecte és la professora Inmaculada Domínguez. En la impartició dels seminaris participarà la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Maria Victoria Rosell Aguilar, la presidenta de la Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones, Susana Martínez Novo, així com jutges, advocats, psicòlegs i treballadors socials. Al setembre, se celebrarà una conferència final que en la qual intervindrà Vicente Magro, magistrat de la Sala Segona penal del Tribunal Suprem, qui, a través d’una sentència pionera en aquest àmbit, ha considerat que l’impagament de la pensió alimentària dels fills és “violència econòmica”. La inscripció als seminaris i a la conferència final pot realitzar-se a través https://economic-genderviolence.eu/es/eventos/

Més informació: