Polibenestar reuneix a València a experts europeus en envelliment actiu i saludable

  • 6 de juny de 2017
 
Polibienestar

Polibenestar (Institut d’Investigació de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València) reunirà els dies 8 i 9 de juny als diferents agents europeus que treballen en la millora de la qualitat de vida de les persones majors promovent programes d’envelliment actiu i saludable. Les sessions se celebren en el marc de la Setmana Internacional de Networking, organitzada per Polibenestar, que lidera en la Comissió Europea el grup d’entorns amigables, dins de l’estratègia d’envelliment actiu i saludable.

L’objectiu de la trobada és, segons els organitzadors, debatre i proposar solucions innovadores que contribuïsquen a la promoció d’un envelliment actiu i saludable, que alhora constitueixen una oportunitat econòmica en el marc de l’anomenada Silver Economy i la denominada estratègia Blueprint, que promociona la Comissió Europea per a intercanviar bones pràctiques a nivell regional i nacional.

Jordi Garcés, director de Polibenestar, recorda que “segons l’Organització Mundial de la Salut, la promoció de la salut al llarg de la vida redueix desigualtats en salut en la vellesa, reforça els sistemes europeus de salut davant les necessitats canviants dels seus ciutadans i expandeix l’evidència d’iniciatives soci-sanitàries que impacten en el benestar de les persones majors”. “L’escalabilitat i la transferència de coneixement són dos dels objectius prioritaris de la Comissió Europea en assumptes de polítiques públiques”, explica. L’objectiu de la trobada, afegeix el professor Garcés, és “traslladar les pràctiques reeixides d’unes regions d’Europa a unes altres, així com transferir polítiques públiques en programes pràctics que poden dur a terme les administracions locals i regionals”.

En aquest context s’emmarquen les sessions obertes a professionals, tècnics de l’Administració, investigadors i agents del tercer sector de l’àmbit de l’envelliment actiu i saludable durant el matí del dijous 8 en Les Naus, en les quals experts europeus exposaran aspectes innovadors per a afrontar aquest repte i eines per a l’avaluació i finançament de projectes europeus. A més, en aqueix mateix matí, l’organització Age Platform Europe obrirà la convocatòria de la I edició del Premi europeu Silver Economy, Silver Economy Awards. A la vesprada tindran lloc les sessions de treball del partenariado de la plataforma EIP on AHA, màxim representant de l’Envelliment actiu i saludable, recolzat per la Comissió Europea.

El dia 9 de juny tindrà lloc en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València la reunió oberta del Projecte europeu Appcare, finançat pel Tercer Programa de Salut de la Comissió Europea, i en el qual Polibienestar és soci. Aquest projecte té com a objectiu generar un model integral d’itineraris d’atenció per a pacients majors fràgils.

València serà l’escenari d’experts en Polítiques públiques durant tota la setmana, destacant els esdeveniments en els quals també coorganitzarà Polibenestar al costat de la Generalitat Valenciana durant els dies 6 i 7 de juny. Aquets dos dies van a estar enfocats a quatre grups vulnerables; majors, persones amb discapacitat, joves i xiquets. Tres xarxes europees, Ensa, Elisan i Coral, realitzaran durant aquests dos dies les seues assemblees generals, sessions de treball i visites a centres on estiguen duent a terme bones pràctiques en la nostra regió.

Polibenestar és un Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar social de la Universitat de València, especialitzat en recerca, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en el camp de les polítiques socials, que té com a objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de la societat.

+ Info: http://www.polibienestar.org/