El professor de ciència política Ignacio Sánchez-Cuenca parla sobre democràcia a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 31 de maig de 2018
 
Ignacio Sánchez-Cuenca.
Ignacio Sánchez-Cuenca.

El professor de ciència política Ignacio Sánchez-Cuenca visità dimecres 30 el Centre Cultural La Nau per oferir la conferència ‘La democràcia en crisis’, que tancà el cicle de debats organitzat per Amics de La Nau Gran amb motiu de la celebració del seu desé aniversari.

El professor analitzà les mutacions que està sofrint la forma democràtica de govern en els últims temps. L’amenaça principal que plana és la reducció de la democràcia a l’alternança en el poder, que deixa de banda l’ideal d’autogovern col·lectiu. Aquesta reducció es manifesta en l’expansió d’elements tecnocràtics (i la contrafigura que generen, el populisme), que esclafen la possibilitat de triar entre models de societat alternatius.

Ignacio Sánchez-Cuenca (València, 1966) és professor titular de ciència política a la Universitat Carlos III, de Madrid, i director de l’Institut Carlos III-Juan March de Ciències Socials d’aquesta universitat. Anteriorment va ser professor a la Universitat Complutense de Madrid, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i a la Universitat de Salamanca. El 2004 va ser Rice Visiting Associate Professor a la Universitat de Yale i és autor de nombrosos llibres. En l’actualitat escriu a infoLibre i a la revista digital ctxt.

Aquesta conferència s’integra al cicle d’activitats que ha organitzat l’associació Amics de La Nau Gran per celebrar el seu desé aniversari. Del gener al juny, l’associació, integrada per més de 1.500 persones ha organitzat una àmplia programació oberta a tot el públic, que inclou taules redones, exposicions, conferències, concerts i teatre a diferents espais de la ciutat.