La professora Maria Conca, premi Miquelet d’Honor 2017

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de novembre de 2017
 
Maria Conca.
Maria Conca.

La professora honorària de la Universitat de València Maria Conca rep aquest dissabte el premi Miquelet d’Honor 2017, que concedeix anualment la Societat Coral el Micalet. Els premis compleixen enguany el 30 aniversari. El guardó li serà lliurat en el transcurs d’una vetlada literària, on també serà premiada l’Associació de Juristes Dones d’Alzira.

Els premis Miquelet d’Honor s’atorguen, des de l’any 1988, per acord de la Junta Directiva de la Societat Coral el Micalet, a aquelles persones i entitats que, per la seua trajectòria cívica o cultural en defensa de la identitat nacional, en siguen mereixedores.

Maria Conca (Beneixama, l’Alcoià, 1948) és doctora en Filologia Catalana i professora honorària de la Universitat de València. En els anys 70, va ser una de les impulsores del PSAN al País Valencià i va treballar activament en el moviment de mestres i en l’organització de les Escoles d'Estiu. Ha participat en la lluita de les associacions de veïns i del moviment feminista. Ha fet conferències arreu dels Països Catalans i, per la seua activitat política, va patir agressions, detenció i judici.

És autora dels llibres ‘Paremiologia’(1987), ‘Els refranys catalans’ (1988) i, en col·laboració, ‘Escola i llengua al País Valencià’ (1976), ‘Els primers reculls de proverbis catalans’ (1996), ‘Text i gramàtica(1998)’ i ‘La fraseologia. Principis, mètode i aplicacions’ (2014). Ha publicat treballs sobre l’estil literari d’Enric Valor, Vicent Andrés Estellés, Carme Riera, Joan Fuster i Josep Pla.

Maria Conca ha obtingut premis per la investigació filològica i la promoció de la llengua catalana. Ha format part de diversos equips de recerca i ha dirigit tesis doctorals. Així mateix, ha publicat treballs sobre la repressió franquista.

Més informació: