La professora María José Vañó, nova directora del IUDESCOOP

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 9 de juliol de 2019
 
La professora María José Vañó

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha nomenat a la professora María José Vañó, nova directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP), després de la seua elecció per unanimitat del consell d’aquest centre d’investigació. Manuel Monreal Garrit, professor del departament d’Organització i Direcció d’Empreses “Juan José Renau Piqueras”, és el nou secretari de l’institut.

María José Vañó és professora titular del Departament de Dret Mercantil “Manuel Broseta Pont” i substitueix en el càrrec al professor José Luis Monzón, qui havia sigut nomenat director provisional del IUDESCOOP després de l’empat obtingut entre les dues candidates a la Direcció de l’Institut en les eleccions anteriors, celebrades al juny de 2016. En aquest període, IUDESCOOP ha consolidat una oferta formativa de qualitat, dirigida tant a estudiants universitaris com a professionals i empreses de l’economia social. Entre els assoliments de l’Institut figuren la posada en marxa del primer doctorat oficial a Espanya sobre economia social, dirigit pel professor Rafael Chaves; o la consolidació del Màster Oficial en Economia Social (Cooperatives i Entitats no Lucratives), que ja va per la seua 14a edició, actualment sota la direcció de les professores Gemma Fajardo i Teresa Savall.

La professora Vañó es va incorporar com a membre del IUDESCOOP quasi des dels seus inicis, i ha sigut durant sis anys secretària d’aquest. Dins de la seua àmplia trajectòria investigadora destaca la seua dedicació a l’estudi de les entitats de l’economia social i la seua participació en projectes de col·laboració públic-privada. Una de les línies essencials de la seua investigació ha sigut la relativa a les tecnologies de la informació i comunicació i a la seguretat en les transaccions electròniques, o a la formalització de contractes.

La nova directora té com a principal objectiu del seu mandat consolidar la posició de IUDESCOOP com a centre de referència nacional i internacional. També crearà una comissió científica composta per representants d’institucions públiques i privades i membres de IUDESCOOP. I entre altres objectius, buscarà la promoció i suport a la investigació coordinada de l’equip interdisciplinari que integra l’Institut, o la necessitat de definir una estratègia integradora i impulsar el desenvolupament territorial i reforçar els vincles entre les administracions públiques i les entitats representatives de l’economia social, comptant amb les entitats que l’integren i reforçant el vincle amb la resta de centres d’investigació de les universitats valencianes en els quals també es desenvolupa investigació en matèria d’economia social. La professora Vañó li ha dedicat una especial atenció al CIDEC, que compleix trenta anys en 2020 i que està considerat com el centre d’informació i documentació europea d’economia pública, social i cooperativa de referència a nivell nacional i internacional.

Més informació: