El programa Erasmus al Territori continua amb visites a Sagunt, Requena, la Ribera Alta i Ares dels Oms

 

Les inscripcions per a les pròximes excursions turístic-formatives pel territori valencià ja estan obertes. De febrer a abril els estudiants Erasmus i Internacionals de la Universitat de València tindran l'oportunitat de descobrir el patrimoni cultural i mediambiental d'espais emblemàtics de la província de València.

Les visites s'han programat a Sagunt (16 de febrer), Requena (2 de març), la Ribera Alta (30 de març) i Ares dels Oms (13 d'abril). L'objectiu d'aquest programa és donar a conèixer els municipis de la nostra província a través d'itineraris turístic-formatius, que inclouen desplaçament, visita guiada als monuments històrics i paratges naturals, i gastronomia local com a esmorzar.

Les rutes tenen un vessant formatiu alhora que lúdica, atès que es plantegen activitats variades. Així a Sagunt els estudiants visitaran el seu centre històric, on podran conèixer el Teatre Romà, el Castell, el barri de la Jueria, l'Església de Santa Maria i la Plaça Major. A Requena descobriran el centre de la Vila i la tradició vitivinícola de la comarca a través dels seus cellers; a la Ribera Alta coneixeran la història de la taronja i els seus orígens així com la seua influència en la cultura, l'art i l'economia valenciana. I en Ares dels Oms visitaran la fàbrica de la mel, l’Ecomuseu, el dinosaure Losillasaurus, etc.

El programa Erasmus al Territori ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat i els ajuntaments de Sagunt, Requena, Carcaixent, Alzira i Ares dels Oms.

Els vicerectors Carles Padilla i Jorge Hermosilla han coincidit a subratllar l'èxit del programa Erasmus al Territori i la seua capacitat per a facilitar la integració dels estudiants Incoming. “Cada dia es valora més la formació integral de l'estudiantat més enllà de la seua titulació oficial, el seu coneixement d'idiomes o la seua mobilitat internacional. El contacte directe i profund amb el territori i la cultura del país o la regió de destinació -en aquest cas la Comunitat Valenciana- és el que realment enriqueix per a tota la vida la formació i les altes capacitats d'aquests joves, i la seua gran participació, major cada any, és una mostra clara de l'èxit del programa”, ha destacat Carles Padilla. El vicerector Hermosilla ha explicat que les quatre excursions que s'ofereixen aquest quadrimestre s'han seleccionat atenent el reclam dels estudiants en anys anteriors, “es tracta de quatre destinacions, representatives de l'interior i litoral valencià, Requena y Sagunt han comptat en altres edicions amb una gran participació per part dels estudiants; i la Ribera Alta i Ares dels Oms són dues noves propostes que, de segur, resultaran molt atractives per als estudiants”.

Els alumnes del programa Erasmus i Programa Internacional del segon semestre que cursen els seus estudis a la Universitat de València poden inscriure's per a les pròximes visites d'Erasmus al Territori ací.

Més informació:

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies