El projecte de divulgació Ciència Emergent mostra la recerca més jove de l’ICMol en vídeos

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 10 de juliol de 2020
 
Imagen de la noticia

Ciència Emergent és un projecte en el qual personal doctorand i postdoctoral de diferents instituts de la Universitat de València i centres mixtos explica breument, amb vídeos de curta durada, les seues principals línies de treball. En aquesta nova etapa serà protagonista la recerca de l’Institut de Ciència Molecular (ICMol). Pots consultar aquests 17 vídeos al canal de YouTube de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València: https://go.uv.es/D7hnnOh.

Ciència Emergent consta d’una sèrie de vídeos breus, amb un format divulgatiu i un llenguatge accessible que els converteixen en píndoles divulgatives senzilles de visualitzar, de comprendre i de compartir per les xarxes socials.

Amb aquesta nova sèrie de vídeos, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València reprèn el projecte divulgatiu amb l’ICMol, ubicat al Parc Científic de la Universitat de València. Al centre s’investiga en ciència de materials i nanociència des d’un punt de vista molecular, i s’exploren aplicacions de les molècules i els materials en diverses àrees d’interès com l’espintrònica molecular, la nanotecnologia, la catàlisi o l’electrònica molecular, entre d’altres.

En aquesta nova fase de Ciència Emergent les persones investigadores formen part de diversos grups de recerca multidisciplinaris compostos per especialistes en diverses matèries d’arreu del món, juntament amb estudiantat de màster, de doctorat i postdoctoral. Les i els protagonistes expliquen com han arribat a la carrera investigadora, els obstacles que s’han trobat, la importància del treball en equip, quina és l’àrea de la seua recerca, les aplicacions que en el futur pot tindre el que estan investigant i com estan vivint aquesta etapa en l’ICMol.

Al canal de YouTube de la Unitat es pot veure una vintena de vídeos de l’edició anterior de Ciència Emergent, on les investigadores i els investigadors eren de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la Universitat de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Ciència Emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, i pel Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Consulta els vídeos de Ciència Emergent de l’ICMol en: https://go.uv.es/D7hnnOh

Vídeos de l’I2SysBio en: https://go.uv.es/Dv0YkEM