El proper 20 de juliol s'inaugura la 37 Universitat d'Estiu de Gandia

  • UVGandia
  • 13 de juliol de 2020
 

L'acte inaugural de la UEG tindrà enguany dues parts molt diferenciades. La primera d'elles, presencial, serà la part institucional que comptarà amb públic reduït i es desenvoluparà al Saló Corones del Palau Ducal de Gandia. La segona, serà la conferència inaugural que pronunciarà Vandana Shiva des de la Índia i que es retrasmitirà en línia.

El proper dilluns 20 de juliol a les 12.30h tindrà lloc l'acte inaugural de la 37 Universitat d'Estiu de Gandia que, enguany, porta per lema "Viratge a la sostenibilitat". L'acte, donades les circumstàncies marcades per la crisi sanitària, tindrà dues parts. La primera d'elles serà la part institucional. Aquesta part es realitzarà de manera presencial al Saló Corones del Palau Ducal de Gandia. A l'acte assistiran la Rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el vicerector de Projecció Territorial i societat, Jorge Hermosilla, i la directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo. L'acte comptarà amb l'assistència d'un número reduït de públic entre els que es trobaran representants dels sectors econòmics, socials i polítics de la comarca de la Safor.

Aquesta part presencial i institucional donarà pas a la part acadèmica: la conferència inaugural. Aquest any serà pronunciada des de la Índia per l'activista ecofeminista Vandana Shiva i portarà per títol "One Planet , One Healt: Biodiversity, Health and the Sustainable Development Goals". En aquesta conferència la filòsofa i escriptora índia parlarà sobre com estan sorgint noves malalties infeccioses, com el coronavirus, a causa de la destrucció dels boscos i la biodiversitat. La pèrdua de biodiversitat del sòl i en l’agricultura està generant malalties pandèmiques cròniques. La combinació de les diferents pandèmies està fent augmentar el riscs de coronavirus i impactant en l’ODS 3. Vandana Shiva mostrarà que la biodiversitat està relacionada amb tots els ODS i explicarà que els coneixements i experiències de les dones i l’educació per a la biodiversitat ens poden ajudar a assolir tots els ODS, especialment l’1, el 2 i el 3. Aquesta conferència serà en anglès subtitulada.

Tot l'acte inaugural, tant la part institucional com l'acadèmica, es podrà seguir en línia a la pàgina web de la Universitat d'Estiu de Gandia.

Enguany, l'edició de la Universitat d'Estiu serà una edició en línia. S'han programat 5 cursos i 5 conferències d'inscripció gratuïta a través de la pàgina de l'edició. A més, la programació inclou dues taules rodones que es podran seguir a través de la web i dos concerts presencials amb públic reduït.