Publicacions de la Universitat de València (PUV) presenta les seues darreres novetats a la Fira del Llibre de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de maig de 2019
 
Imagen de la noticia

La Rectora de la Universitat de València Mª Vicenta Mestre, i les persones participants a l’acte, presentaren les obres i destacaren el paper de la Fira, de PUV i “la transferència de coneixement, un dels eixos de l’activitat universitària”

A les 18:00 h, en la Sala Museu 1 dels Jardins de Vivers, un nodrit grup de persones ha assistit a la presentació de cinc de les darreres novetats publicades per PUV en col·laboració amb altres institucions. En l’acte han presentat ‘’Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna de cultura des de la diversitat’ (2018), ‘La sociedad valenciana en transformación (1975-2025)’ (2018), ‘Geografía del despilfarro en España’ (2019), ‘La Vall d’Uixó en el temps de la lloctinència de l’infant Martí (1372-1396)’ (2019) i ‘Joan Fuster: indagació, pensament i literatura’ (2019).

La presentació, duta a terme en el context de la 54a edició de la Fira del Llibre de València, va constar de cinc intervencions: una primera per part de la rectora de la Universitat de València (UV) Mª Vicenta Mestre i quatre presentacions de les obres per part, respectivament, d’Antoni Ferrando, Joan Romero, Rosa M. Gregori Roig i Tobies Grimaltos.

Mª Vicenta Mestre destacà el paper d’una Fira que, coincidint amb l’equip organitzador de la present edició, qualificà de “la més feminista, reivindicativa i transversal”, afirmació que recolza –va assenyalar– un equip d’organització amb un 94% de dones. A més, definió Publicacions de la Universitat de València (PUV) com “una indispensable ferramenta de comunicació, transferència de coneixement i divulgació tant dins com fora de la nostra ampla comunitat universitària”.

En el seu torn de paraula, el professor Antoni Ferrando, catedràtic emèrit de la UV i autor de ‘Fabra, Moll i Sanchis Guarner’ va destacar l’acurada edició de l’obra que presentava, un text que “dona compte de la dimensió lingüística, històrica i cívica de la tasca codificadora de Fabra i de les adaptacions que en feren F. de B. Moll i M. Sanchis Guarner”, en la commemoració del 150 aniversari del naixement de Pompeu i Fabra, i gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la UV i director de la col·lecció Desarrollo Territorial Serie ‘Papers’, a la qual pertanyen ‘Geografía del despilfarro en España’ i ‘La Sociedad valenciana en transformación’, comentó aspectes essencials d’aquestes investigacions com una transversalitat que garanteix una radiografia exacta del passat recent i de la projecció de futur. El primer dels textos presenta “una geografia del balafiament al llarg de l'Estat espanyol de la mà de grans experts en les diverses àrees que s'analitzen” i el segon ofereix “una radiografia actualitzada de la societat valenciana que ajude a comprendre els aspectes bàsics de la seua estructura i les dinàmiques que s’hi han seguit durant les últimes dècades”.

La Dra. Rosa Mª Gregori va explicar els detalls de ‘La Vall d’Uixó en el temps de la lloctinència de l’infant Martí (1372-1396)’, una edició elaborada per l’autora amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i composta per una col·lecció de 297 documents que “permet conéixer millor la història social i política de l’aljama dels sarraïns d’Uixó, a les darreries del segle XIV” i que, segons va indicar “ens dona idea de molts aspectes de la vida en la època”.

En darrer lloc, el catedràtic de Filosofia Tobies Grimaltos, editor de ‘Joan Fuster: indagació, pensament i literatura’ va presentar “cinc estudis que tracten aspectes ben diversos de la producció fusteriana, en un recorregut ric, però sempre sota la guia del pensament inquiridor que l’escriptor plasmava en la seua literatura”.

Galeria d'imatges

Arxivat en: