La rectora impulsa la investigació al professor acusat de comportament sexista

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de novembre de 2018
 
Imagen de la noticia

La decisió l’ha anunciada la pròpia rectora Mª Vicenta Mestre durant l’acte d’inauguració de la jornada “Intervención con hombres que ejercen violencia de género como estrategia de prevención’, que ha celebrat la 2a edició al Paranimf de La Nau.

En aquest acte d’inauguració, la rectora de la Universitat Mª Vicenta Mestre ha reiterat la tolerància zero de la institució amb els comportaments sexistes de qualsevol tipus, incloguent les manifestacions verbals ofensives que són agreujades per la posició de poder d’un professor cap al seu alumnat que confereix l’exercici de docència.

En acabar la seua intervenció, Mª Vicenta Mestre ha realitzat unes declaracions institucionals on ha destacat que després de la reunió mantinguda el passat dimecres entre la rectora i les representants d'aquestes estudiants i el govern universitari, la rectora i el Consell de Direcció de la Universitat de València van decidir proposar a les estudiants que, en cas de decidir no presentar una denúncia que activés el protocol propi de la Universitat de València contra l'assetjament, la rectora impulsaria aquest procediment.

Finalment, aquest matí, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, ha tramitat la denúncia que ha estat autoritzada i ratificada per les estudiants afectades. Aquesta denúncia activa el protocol de la Universitat contra l’assetjament i inicia el procés davant aquests casos.

A partir d’aquest moment, d’acord amb el protocol contra l’assetjament de la UV, la vicegerència de Recursos Humans i Organització de la Universitat constituïrà una assessoria de confidencialitat que analitzarà minuciosament els fets declarats per les estudiants de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut remarcar el seu compromís i el de la Universitat en construir un món lliure en una societat més inclusiva on totes les persones, independentment de la seua condició sexual, ètnica, religiosa i social, es respecten com éssers humans iguals.

Arxivat en: Institucional