Repartiment de fruita i un concurs en Twitter, en el Dia de les Universitats Saludables

  • Gabinet de Premsa
  • 4 d’octubre de 2018
 
La vicerectora Elena Martínez, la rectora Mavi Mestre i la professora Dolors Corella en una de les activitats celebrades amb motiu del Dia de les Universitats Saludables
La vicerectora Elena Martínez, la rectora Mavi Mestre i la professora Dolors Corella en una de les activitats celebrades amb motiu del Dia de les Universitats Saludables

La Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS) ha celebrat per quart any consecutiu el Dia de les Universitats Saludables. Entre les activitats programades, aquest dijous (4 d’octubre) s'ha realitzat un repartiment de fruita a la Facultat de Medicina i un concurs en Twitter.

La campanya vol visibilitzar el treball que de manera conjunta realitzen els membres de la REUS, constituïda l’any 2008 i coordinada actualment des de la Universitat de les Illes Balears. La xarxa està formada per 54 universitats, dos ministeris (Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; i Educació, Cultura i Esport), la conferència de rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes.

El repartiment de fruita de temporada a la Facultat de Medicina s'ha realitzat durant el matí d’aquest dijous, de 10 a 13 hores.

També s'ha realitzat la segona edició del concurs El Repte de la Fruita, amb l’etiqueta #IIRetoFrutaREUS. Després de l’èxit aconseguit en la passada edició, la REUS ha volgut continuar promovent el consum de fruita entre la comunitat universitària. Aquest concurs, que consisteix a pujar fotos a la xarxa social Twitter durant el dia assenyalat mentre es menja una peça de fruita, ha aconseguit consolidar-se entre les universitats saludables guanyant adeptes; aquesta és una manera divertida d’instaurar un hàbit necessari en una alimentació saludable. Cal assenyalar que la REUS treballa perquè les seues polítiques siguen sostenibles, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que planteja l’Agenda 2030.

La REUS no treballa de manera aïllada, sinó que onstantment crea llaços amb altres xarxes; un exemple d’això és la relació de sinergia que manté amb la Xarxa Iberoamericana d’Universitats Promotores de Salut (RIUPS) i la Xarxa Europea, compartint models d’actuació i polítiques d’intervenció.

L’objectiu de les universitats saludables se centra a incorporar i integrar la promoció de la salut en l’àmbit educatiu, creant entorns que servisquen d’exemple a la població universitària i, per tant, a la societat.

El Dia de les Universitats Saludables va nàixer amb l’objectiu de commemorar la Declaració de Pamplona, el 7 d’octubre del 2009, una data que la REUS pretén perpetuar fent visible, cada any, el treball que es realitza de manera conjunta des de les universitats en matèria de salut. En concret, aquesta edició resulta d’especial rellevància, ja que coincideix amb el desé aniversari de la REUS i el I Congrés d’Universitats Promotores de Salut, que es durà a terme del 7 al 9 de novembre al campus de la Universitat de les Illes Balears.

En el nostre país, les universitats saludables són exemple de compromís amb el desenvolupament humà dels seus membres i la millora de la seua qualitat de vida. No hi ha dubte que a la Universitat es formen agents actius que serveixen de models saludables als seus iguals i famílies, a més d’actuar en els seus entorns laborals i altres contextos socials. D’aquesta manera, l’individu es converteix no només en responsable de la seua salut, també de la salut dels membres amb els quals es relaciona.

En aquest sentit, la REUS facilita als seus membres l’accés al coneixement en matèria d’universitats saludables gràcies als recursos que reuneix la seua pàgina web. Aquesta política de treball en xarxa garanteix la sostenibilitat de les seues accions i el vincle constant dels seus membres, així com una millor qualitat en les intervencions saludables.

Més informació:

Arxivat en: Salut