Rosa Baños i Rocío Herrero reben el premi del CIBER pels vídeos #quesigalaciencia

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de novembre de 2020
 
Logo de la campanya 'Que viva la ciencia'

El grup d’investigació Labsitec de la Universitat ha aconseguit el segon i tercer premi del concurs de vídeos #QueSigaLaCiencia convocats pel Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER). El grup Labsitec del CIBER Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) de la Universitat de València, mostra en els dos vídeos premiats la importància de les tecnologies com internet o els mòbils per ajudar a aconseguir una vida més saludable, o la utilització de realitat virtual per a millorar l'avaluació i els tractaments psicològics. Les autores premiades han sigut la cap de grup del CIBEROBN Rosa Baños i la investigadora Rocío Herrero.

Combatre als malvats implicats en l'aneurisma d'aorta abdominal és el repte que les supercientífiques expliquen en el seu vídeo d'un minut, que ha rebut la major puntuació del jurat del CIBER en aquesta convocatòria #QueSigaLaCiencia. Saray Varona, investigadora del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) en el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), junt amb Lídia Puertas- investigadora de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau- es converteixen així en superheroïnes que combaten aquesta malaltia cardiovascular.

Els vídeos premiats es presenten aquest 13 de novembre durant la Setmana de la Ciència de Madrid, en un lliurament de premis virtual a través del canal del CIBER en YouTube.

A més, el CIBER ha preparat una programació de trobades online amb investigadors i investigadores per a donar a conéixer altres treballs presentats i aprofitar per a xarrar amb les persones participants i debatre temes d'actualitat com la necessitat de divulgació científica en femení, la investigació en temps de pandèmia o el començament de la carrera investigadora i la vocació científica. Hi haurà, a més, una trobada dedicada a la gestió de la investigació.

 

Una campanya per a visibilitzar la importància de la investigació biomèdica

#QueSigaLaCiencia és una campanya en xarxes socials que vol transmetre a la societat, des d'una visió optimista, la importància de la investigació i el treball que desenvolupa el personal investigador del CIBER.

La convocatòria -associada a la campanya- ha comptat amb una alta participació dels grups, que han presentat 69 vídeos de totes les àrees científiques del centre. Els investigadors i investigadores van assumir el repte de contar en un minut la seua investigació donant curs a la seua imaginació i secundant-se en diferents formats. El jurat estava format per 4 persones de l'Oficina Tècnica del CIBER i un representant de cada àrea del centre.

 

Premi del Público #QueSigaLaCiencia en xarxes socials

La campanya que llança el CIBER a través del seu compte Twitter @CIBER_ISCIII i que es podrà seguir amb l'etiqueta #QueSigaLaCiencia començarà durant la Setmana de la Ciència de Madrid, però s'estendrà fins el pròxim any.

El públic tindrà l'oportunitat de votar els seus vídeos favorits i, d'aquesta forma, es concedirà un quart premi al vídeo que obtinga més "m'agrada" en Twitter. “Amb aquest premi del públic volem fer partícip a la societat de la nostra investigació i transmetre la importància que té hui més que mai #QueSigaLaCiencia”, animen des de l'organització.

 

Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER)

L'objectiu del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER), creat per iniciativa de l'Institut de Salut Carles III -dependent del Ministeri de Ciència i Innovació - és impulsar la investigació d'excel·lència en biomedicina i ciències de la salut que es realitza en el Sistema Nacional de Salut i en el Sistema de Ciència i Tecnologia. En l'actualitat, el CIBER compta amb prop de 7.000 investigadors i investigadores entre adscrits i contractats, integrats en més de 400 grups d'investigació, sense contigüitat física, pertanyents a més de 100 institucions consorciades.

Més informació: