Segon congrés multidisciplinari InnoCampus

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de novembre de 2021
 

El Campus de Burjassot de la Universitat de València analitza i debat les perspectives de futur i accions a dur a terme en el camp de la ciència i la tecnologia per abordar el problema del canvi climàtic, apostant per iniciatives més sostenibles.

El Campus de Burjassot de la Universitat de València acull des del dijous 25 de novembre i fins el dissabte 27 el segon congrés multidisciplinari InnoCampus dirigit a l’alumnat i professorat de les diferents titulacions científiques i tècniques de la Universitat. Un encontre híbrid que  organitzat pel grup Innocampus Explora, la xarxa col·laborativa d’activitats multidisciplinars del Campus de Burjassot´-Paterna, i que pretén reflexionar sobre el desenvolupament sostenible i les noves perspectives mediambientals. 


El simposi va reunir en la primera jornada als i les participants en la Biblioteca de Ciències “Eduard Boscà” en un acte inaugural en que el van participar la rectora de la Universitat de València, M Vicenta Mestre; el coordinador del projecte Innofutur 2021, Daniel Tordera; i de l’alumna i integrant del grup Innocampus Explora, Irene Carrasco. A més, també va comptar amb la presència de representants i estudiants de totes les facultats del campus.


La jornada va continuar amb la sessió de pòsters i debat amb els seus autors i autores, la qual va continuar després de dinar, havent pogut gaudir prèviament de la conferència I ara què faig? Com evitar la culpa climàtica i passar a l’acció, a càrrec del divulgador ambiental especialitzat en canvi climàtic, Andreu Escrivà. Durant la segona jornada, al hall de la Facultat de Farmàcia, romandran exposats els pòsters dels i les participants.
Per últim, la jornada del dissabte, la qual serà eminentment telemàtica, tindran lloc diverses conferències en les que es tractaran les diferents vessants i camps d’actuació per fer front a un dels reptes més importants als que s’enfronta la humanitat, el canvi climàtic.

En elles hi participaran la CEO de PERSEO Biotechnology; Ana Isabel Ares, del Centro de Investigaciones Tecnológicas de la Universidade da Coruña; Cristina Gimeno, de la Fundación Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo; Jorge Tamayo, delegat d’AEMET en la Comunitat Valenciana; Javier Claros, responsable d’Innovació i Tecnologia de Ciclagua; i Luis del Romero, professor al Grau de Ciències Ambientals i representant de l’associació de recerca – acció Rectartografías.