Les seleccions d’handbol de la Universitat de València, subcampiones d’Espanya

  • Gabinet de Premsa
  • 5 d’abril de 2019
 
Equips d'handbol de la Universitat.
Equips d'handbol de la Universitat.

La medalla de plata ja és d’elles i d’ells. Les seleccions d'handbol femení i masculí es van proclamar subcampiones als campionats d'Espanya universitaris, que van acabar dijous, una competició organitzada per la Universitat de València.

En la competició femenina, les xiques van jugar la final contra la Universitat de Vigo i finalment no van aconseguir imposar-se al seu rival (UV 23 – 26 U. de Vigo). Un partit en què va pesar a les xiques de la UV tot el cansament acumulat durant el campionat. “Ha sigut un problema del nostres propis errors en atac. Hi ha hagut moments que no hem estat gens lúcides, molt espesses a l'hora de treballar tàcticament, amb errors de pèrdua de pilota… Això no ens ha castigat molt. En defensa hem anat aguantant”, explica la seua entrenadora Sagrario Santana. “Però estic molt contenta per les xiques. El nostre grup era molt dur. Hem arribat a la final amb molt de cansament i ho hem pagat. L’equip de Vigo ha sigut superior a nosaltres”, conclou Santana. 

Així doncs, la Universitat de Vigo va pujar dalt de tot del podi i va assolir el títol de campiones d'Espanya universitàries, seguides de la Universitat de València; la medalla de bronze va ser per a la UCAM i la Universitat de Granada.

Quant a la competició masculina, la Universitat de Granada va marcar 23 gols a la Universitat de València, que va tancar el marcador amb 19 gols. L'equip granadí va guanyar el campionat i els xics de la UV van ser, doncs, subcampions, seguits dels bronzes per a la Universitat de Castella-La Manxa i la Universitat de Salamanca. 

Juan Ángel Perdigón, seleccionador de l'equip masculí de la UV tanca el CEU amb aquestes paraules publicades en el seu compte de Twitter: “Avui hem ACABAT #CEUSCV2019 amb una plata. Només ens queda agrair a tots els meus jugadors el seu esforç i esperar que hagen gaudit d’aquesta competició amb la mateixa intensitat que jo ho he fet”. 

Pròxims CEU organitzats per la UV

Després que haja acabat el CEU d'handbol, els pròxims campionats d'Espanya universitaris organitzats per la Universitat de València són els d'orientació, tir amb arc i triatló.

Més informació: