Silvia Barona serà investida hui 'honoris causa' per la Universitat Örebro de Suècia

  • 3 de febrer de 2017
 
Silvia Barona

La catedràtica de la Universitat de València Silvia Barona serà investida doctora honoris causa per la Universitat Örebro de Suècia aquest divendres 3 de febrer. La cerimònia es realitzarà a les 16:30 hores en l’Aula Nova del Nova Building. L’endemà, el dissabte 4 de febrer, la professora de Dret Administratiu i Processal oferirà a les 11 hores la conferència ‘Les cares de la justícia civil i la societat global en el Segle XXI’ en el Conventum, a l’Örebro Town Centre.

Des de la universitat sueca destaquen la trajectòria de la professora Barona en el camp de del Dret Processal civil i penal i l’arbitratge, amb una àmplia producció científica d’impacte nacional i internacional.

La professora Silvia Barona ha publicat 17 llibres com a autora única i ha participat en 600 obres col·lectives, algunes de les quals ha dirigit ella mateixa, referides a la mediació i l’arbitratge. Dirigeix el Grup MedArb de la Universitat de València, vinculat a una xarxa d’investigadors i professionals nacionals i internacionals experts en ADR (solució extrajurisdiccional de conflictes) i en el qual s’han format prestigiosos juristes que han culminat tesis doctorals sota la seua direcció. 

La seua trajectòria acadèmica, investigadora i professional, vinculada a la mediació i a l’arbitratge, l’ha situada en un lloc destacat en l’àmbit internacional, fruit de la qual cosa són els premis obtinguts, la participació en congressos internacionals i la designació com a capacitadora de jutges, advocats, procuradors, economistes, administradors de finques, i altres professionals que s’acosten al món de les ADR.

El passat desembre va ser nomenada presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de València, òrgan que ja va dirigir entre els anys 2007 i 2010 i que va deixar per assumir les funcions de vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València fins el 2014. La doctora Barona ha centrat una gran part de la seua activitat investigadora a treballar pel foment de la mediació i l’arbitratge en el marc de la resolució dels conflictes.

La Universitat Örebro, que la investirà com a doctora honoris causa, és una de les sis institucions acadèmiques amb què compta Suècia.