La Societat Espanyola de Química Analítica es reuneix a la Universitat de València

  • 4 de setembre de 2017
 
Imagen de la noticia

Més de 200 investigadors i professors es donen cita del 5 al 7 de setembre en la XXI Reunió de la Societat Espanyola de Química Analítica (SEQA). Les sessions tindran lloc en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

La conferència inaugural, sobre ‘Innovations in Mass Spectrometry Platform Technologies for Epithelial Ovarian Cancer Research’, serà a càrrec de David C. Muddiman, de la NC State University (USA). També hi haurà conferències convidades sobre ‘GCxGC-TOF-MS-A Powerful Technique for Environmental Studies’, a càrrec de Lourdes Ramos, de l’Institut de Química Orgànica General del CSIC (Madrid); ‘Programming flow in capillary microfluidics: from concepts to assays’, per Emmanuel Delamarche, del Zurich Research Laboratory d’IBM (Switzerland); ‘Nano-Liquid Chromatography: Main Features and Potentiality in Separation Science’, per Salvatore Fanalid de l’Institute of Chemical Methodologies del CNR (Italy); ‘La Química Analítica enfront dels reptes de la globalització’, impartida pel professor Ángel Maquieira, de l’IDM, Departament de Química, Universitat Politècnica de València; i ‘Multiplexed and Quantitative Bioanalysis using Surface Enhanced Raman Spectroscopy (SERS)’, per Karen Faulds, de la University of Strathclyde (Glasgow, UK). A més, es presentaran 23 comunicacions orals i 160 comunicacions en format de cartells.

La cita bianual de la SEQA suposa una oportunitat per a posar en comú els assoliments i avanços en aquesta branca científica i per a crear les condicions de noves col·laboracions, tant a nivell nacional com a internacional. De fet entre els autors de les comunicacions que es presentaran s'inclouen portuguesos, italians, francesos, anglesos, alemanys, suïssos, nord-americans, brasilers, xilens, tunisians, algerians i iranians, entre uns altres.

Juntament amb la reunió nacional, se celebraran dues jornades especials. Una d'elles estarà dedicada a la Docència en la Química Analítica, en la qual es presentaran 8 comunicacions orals i 17 cartells, juntament amb la conferència convidada ‘Nou macroescenari per a l'educació superior. MOOC i mestratges per videoconferència en temps real’, a càrrec de Mª Purificació Galindo Villardón, del Departament d'Estadística, de la Universitat de Salamanca.

La segona de les jornades tracta sobre el tema concret d'Especiació, en la qual es discutiran els problemes específics d'aquest tipus d'anàlisi que afecta a l'ambient i a la qualitat i seguretat dels aliments. Comptarà amb les conferències convidades ‘Arsenic speciation in food: occurrence, analytical methods, risk assessment, risk management and toxicological update”, impartida per Tanja Schwerdtle, de la European Food Safety Authority (EFSA). Risk Assessment, University of Potsdam (Germany), i ‘La problemàtica de l'anàlisi d'especiació arsènic en aliments’, per Josep Calderón, del Laboratori de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. A més, es presentaran 9 comunicacions orals i 14 pòsters.

Amb aquestes conferències i reunions, la Universitat de València i la ciutat de València es converteixen, una vegada més, en lloc de trobada entre persones de diferent procedència i mentalitat però units per un objectiu comú de servei a la ciència i la societat.

El programa científic es completarà amb visites a la seu històrica de la Universitat de València, l'ajuntament i la Ciutat de les Ciències.