Taula redona sobre el paper dels mitjans de comunicació en les crisis humanitàries

  • Gabinet de Premsa
  • 13 de novembre de 2018
 
Imatge d'arxiu d'una crisi humanitària.
Imatge d'arxiu d'una crisi humanitària.

Hui dimarts, 13 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau una taula redona amb el títol: ‘El paper dels mitjans de comunicació en les crisis humanitàries’. L'entrada és lliure fins a completar l’aforament.

La taula redona estarà constituïda per tres personalitats expertes en la matèria: la periodista Rosa Solbes, Lali Cambra, assessora de comunicació en MSF, i Vicent Montagud, periodista d’À Punt Mèdia.

El debat ‘El paper dels mitjans de comunicació en les crisis humanitàries’ està organitzat per Metges Sense Fronteres (MSF) juntament amb el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València en el marc de ‘De l’acció a la paraula’, una exposició sobre la història del testimoniatge i totes les ocasions en què l'organització ha denunciat les crisis i abusos de què ha sigut testimoni. 

Durant l'acte s'analitzarà la innegable influència dels mitjans de comunicació en les crisis humanitàries i la importància de distingir entre la seua petjada en la narrativa dels fets i el seu paper en el seu desenvolupament. A més d’això, s'estudiarà la relació entre els mitjans i les organitzacions humanitàries en els últims anys. En aquest sentit, s'ha considerat oportú donar la paraula tant als actors humanitaris com als mitjans de comunicació amb la finalitat d'intercanviar experiències i reflexions, i oferir alhora un debat obert i constructiu amb la finalitat d'il·lustrar que el bon maneig informatiu pot contribuir molt positivament a l'acció humanitària.