La Tenda de la Universitat distribueix la cistella responsable, productes de proximitat i consum solidari

  • 14 de juny de 2017
 
Cistella responsable.

La Tenda de la Universitat s’ha convertit en un punt de venda de la cistella responsable, una iniciativa que permet contribuir al consum de productes de proximitat i que té una vessant solidària ja que les fruites i verdures són repartides per persones amb diversitat funcional. La cistella responsable la pot adquirir qualsevol membre de la comunitat universitària però de moment la distribució només es realitza a la Tenda de la Universitat ubicada al campus dels Tarongers.

La cistella responsable és una iniciativa desenvolupada pel Centre Especial d’Ocupació CEDAT, depenent de la fundació del mateix nom de la Universitat Politècnica de València que té com a objectiu la integració sociolaboral de persones amb diversitat funcional.

La iniciativa Cistella Responsable és una aposta per un model de consum responsable que articula la integració sociolaboral de persones amb discapacitat. Es concep com un projecte que dóna la possibilitat d'accedir a aliments ecològics, locals i de temporada alhora que contribueix a la construcció d'una societat més solidària i compromesa. Així, es posen en valor la proximitat de l’horta valenciana i permet la compra directa i sense intermediaris als productors locals.

Es tracta d’un servei de repartiment de cistelles de verdures de temporada, locals i ecològiques. S'ofereixen dues modalitats de cistella, una mitjana de 12 euros i una altra gran de 18 euros. És repartida per xiques i xics de la fundació i amb la comoditat d’arreplegar la cistella de camí a casa en el punt del campus reservat –la Tenda de la Universitat en Tarongers- o bé, de manera gratuïta, rebre-la al despatx o on s’indique.

La informació es pot consultar ací.