Tres projectes de la Universitat de València obtenen fons de Banco Santander per a investigacions sobre covid-19

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de novembre de 2020
 
Edifici on s'hi troba l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes.
Edifici on s'hi troba l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes.

Tres projectes d’instituts de la Universitat de València han aconseguit fons de Banco Santander per a investigacions sobre covid-19. Les tres iniciatives han sigut incloses en els 19 projectes seleccionats, entre 700 sol·licituds. Banco Santander destinarà més de 630.000 euros a la Comunitat Valenciana en les sis investigacions triades: tres de la Universitat de València, un de la Politècnica, un d’Alacant i un altre de la Jaume I.

Els projectes de la Universitat de València són: COV-CRISPIS, que es desenvolupa en l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes i es tracta d’un nou biosistema autònom per a diagnosticar la presència del SARS-CoV-2 en tres passos de reacció després de la recollida de la mostra, sense necessitat d’un equip sofisticat; BlockAce, impulsat en l’Institut de Química Mèdica per a identificar compostos i proteïnes que frenen la infecció viral en impedir l’entrada del virus en les cèl·lules de l’hoste; i l’estudi ‘Los ROstros del COvid-19. Género e Impactos Socioeconómicos’.

Banco Santander, a través de Santander Universidades, ha destinat un total de 8,5 milions del seu Fons Supera Covid 19, promogut per l'entitat en col·laboració amb Crue Universidades Españolas i el CSIC.

El Fons recolza projectes impulsats per les universitats espanyoles i el CSIC sobre tres eixos estratègics: investigació aplicada sobre el virus i la seua prevenció, als quals s’han destinat cinc milions d’euros; estudis d’impacte social, dotats amb un milió d’euros, i enfortiment de la capacitat tecnològica de les universitats i reducció de la bretxa digital, eix al qual s’han dirigit 2,5 milions.

Espanya compta amb nombrosos estudis i projectes d’investigació sobre el covid-19 i el seu impacte, tant en la salut de les persones com a nivell econòmic i social i les universitats estan jugant un paper fonamental en aquesta labor.