La trobada de la Universitat de València i les Terres dels Alforins congrega a més de 300 assistents en la seua sisena edició

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 3 de març de 2019
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau va acollir el passat divendres 1 de març aquesta jornada cultural en la qual el paisatge, la música i la gastronomia van ser protagonistes. El cuiner Ricard Camarena va participar en un col·loqui sobre els sabors del paisatge. A més, les Terres dels Alforins van fer gala del seu patrimoni paisatgístic i enològic a través de cellers, gastronomia i activitats culturals basades en la música local.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va inaugurar la jornada a les 17.00 hores en el Paranimf de la Nau, junt al president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; la vicepresidenta de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; i el president de l'Associació de Viticultors i Productors dels Terres dels Alforins, Rafael Cambra.

A continuació, el cuiner Ricard Camarena, el sommelier Alberto Redrado (Restaurant l’Escaleta) i l'enòleg Pablo Calatayud (propietari de Celler del Roure) van participar en un col·loqui sobre els sabors del paisatge, que va moderar la catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats Amparo Cervera. Després es va celebrar un segon col·loqui on els alcaldes de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca; la Font de la Figuera, Vicent Muñoz; i Moixent, Teófilo Fito, van parlar sobre la complicitat en el territori.

La trobada va concloure en el claustre de la Nau amb l'exhibició d'activitats culturals per part de la Societat Musical La Constància de Moixent i La Unió Artística Musical de Fontanars dels Alforins. El programa cultural es va completar amb una degustació de vins dels cellers que conformen l'associació de Viticultors i Productors de Terres dels Alforins.

La trobada anual va ser organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i l'Associació Terres dels Alforins, amb la col·laboració de la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana.

La rectora va manifestar que aquest tipus de trobada constitueix “una excel·lent ocasió per a combinar la dimensió acadèmica, cultural i lúdica entre actors del territori valencià: alcaldes, productes de vi, reconeguts hostalers, bandes de música… i professorat universitari”.

Imatges:

Arxivat en: