La UCC+I de la Universitat de València, vocal en la Comissió de Divulgació i Cultura Científica de la CRUE

 
La UCC+I de la Universitat de València, vocal en la Comissió de Divulgació i Cultura Científica de la CRUE

El grup de treball de Divulgació i Cultura Científica de Crue Universitats Espanyoles –entitat que aglutina 76 centres d’ensenyament superior i principal interlocutor entre aquests i el govern central en qüestions normatives que afecten les universitats– ha engegat la Comissió Delegada de Divulgació i Cultura Científica. La proposta, en la qual la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat de València ocupa una de les cinc vocalies, naix per promoure la divulgació de la ciència com a eina de transferència a la societat dels resultats de la R+D+I que es desenvolupa als centres d’ensenyament superior.

Entre els objectius de la nova comissió també figura fomentar el diàleg entre la comunitat investigadora i la societat, el suport a les activitats de comunicació i divulgació de la recerca i la cultura científica de les universitats, així com potenciar les estratègies que afavorisquen la innovació i la recerca responsable (RRI).

La Comissió de Divulgació i Cultura Científica va ser creada durant la Comissió Sectorial de R+D+I de Crue Universitats Espanyoles, reunida en sessió plenària a la Universitat Complutense de Madrid el passat 4 de juliol, en un acte presidit per Icíar Astiasarán, vicerectora d’Investigació de la Universitat de Navarra. 

La comissió, segons que ha informat Crue Universitats Espanyoles en un comunicat, està formada per cinc vocalies per als pròxims dos anys, ocupades per José Manuel López Nicolás (Universitat de Múrcia), Pino Quintana (Universitat de Las Palmas de Gran Canaria), Montserrat Capellas (Universitat de Vic), Soledat Rubio (Universitat de València) i Elena Lázaro (Universitat de Còrdova), qui va ser triada coordinadora del grup.

També s’hi va acordar la creació de cinc subgrups de treball, que són: àrea de valorització de les activitats de divulgació en el currículum investigador (coordinat per Juan Ignacio Pérez, director de la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc), àrea de disseny d’un catàleg d’activitats de divulgació i promoció de la cultura científica (liderat per Marga Becerra, coordinadora tècnica de la UCC+I de la Universitat de Barcelona) i el grup de programació d’activitats conjuntes (coordinat per Isabel Ruiz de la Penya, directora de l’Àrea de Difusió i Promoció de la Recerca de la Universitat d’Oviedo). 

En la reunió de la Comissió Sectorial de R+D+I de Crue Universitats Espanyoles també es va crear el grup de relacions institucionals amb altres grups de Crue –dirigit per Ana Isabel García, directora de la UCC+I de la Universitat de Granada–, i el de recerca sobre divulgació científica a Espanya, coordinat per Jordi Rovira, delegat del rector per a la Comunicació, la Divulgació Científica i Fundraising de la Universitat de Burgos.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies